Suudi Arabistan'dan sürpriz umre kararı!

Suudi Arabistan bütün vize türlerine umre yapma izni verdiğini duyurdu.

DÜNYA 13.08.2022, 17:54
Suudi Arabistan'dan sürpriz umre kararı!

Suudi Arabistan bütün vize türleriyle ilgili yeni bir düzenlemeye gitti.

Ziyaret ve turizm için gelenler umre yapabilecek

Suudi Arabistan, ziyaret ve turizm amaçlı gelenlerin Suudi Arabistan’da kaldığı süre boyunca umre yapabileceklerini açıkladı.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığından gelen yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu hedeflerine uygun bir şekilde bu yılki umre sezonunun başlamasıyla umre ziyaretlerini gerçekleştirmek isteyenlerin işlemlerini kolaylaştırmak için bu kararın alındığı” kaydedildi.

Açıklamada, bu kararın, bütün hizmetlerin yüksek kalitede sunulması, umrecilerin dini ve kültürel deneyimini zenginleştirme faaliyetlerinin bir parçası olduğu belirtildi.

Bir defaya mahsus

Suudi Arabistan'daki bir havalimanından vize alabilen herhangi ülke vatandaşlarının dışında İngiltere, ABD ve Schengen vizesi sahibi pasaportlarda, Suudi Arabistan’a giriş damgası bulunanların, bir defaya mahsus olmak koşuluyla kolaylıkla umre yapabilecekleri aktarıldı.

Ayrıca açıklamada, kişisel ziyaret ve aile ziyareti için vize alanların, Suudi Arabistan'daki arkadaş ve akraba ziyaret ederken "Umre" uygulaması yoluyla randevu alıp, birleşik ulusal vize platformuna başvuru yaparak, umre yapabilecekleri kaydedildi.

Yorumlar (0)