Suudi Arabistan'dan skandal Türk okulu kararı

Suudi Arabistan yetkilileri, ülkede bulunan 8 Türk okulunu 2020-2021 eğitim-öğretim yılı sonunda kapatma kararı alındığını duyurdu.

DÜNYA 28.04.2021, 23:35 29.04.2021, 16:48
Suudi Arabistan'dan skandal Türk okulu kararı

Diplomatik kaynaklardan aktarılan bilgiye göre, Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı, ülkenin kuzeybatısında bulunan Cidde, Taif, Tebuk ve Riyad'daki Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarını kapatma kararını yazılı olarak bildirdi.

Buna paralel olarak, Abha ve Dammam kentlerindeki MEB'e bağlı okulların da Suudi Arabistan'ın yetkileri tarafından ziyaret edilerek benzer kapatma kararlarının sözlü olarak iletileceği öğrenildi.

Velilere bildirilmesi istendi

Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı'nın, kısa bir süre evvel okullara ilettiği kapatma kararında, 'eğitim-öğretim yılı sonunda kurumlardaki faaliyetlerin sonlanacağı, öğrencilerin istedikleri okullara kayıt yaptırmaları konusunda yardımda bulunulacağı, husus ile ilgili velilerinin bilgilendirilmesi gerektiği' belirtildi. 

Aynı şekilde, Medine ve Mekke'deki Türk okullarının da kapatılacağı öğrenildi. 

"Türk öğrenciler mağdur olacak"

Diplomatik kaynaklar, ülkedeki Türk okullarının kapatılması halinde bu okullarda öğrenim görmekte olan 2 bin 256 öğrencinin yeterli seviyede Arapça bilmemeleri sebebi ile Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitimlerini sürdürmeleri durumunda mağduriyet yaşayacaklarını dile getiriyor.

Yorumlar (0)