Suudi Arabistan'dan "Netanyahu" yalanlaması!

Suudi Arabistan, "Binyamin Netanyahu ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın görüşeceği" haberlerini yalanladı.

DÜNYA 14.02.2020, 11:55
Suudi Arabistan'dan "Netanyahu" yalanlaması!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında bir görüşme planı olduğu yönündeki dünya basınında çıkan haberleri yalanladı.

Suudi Arabistan'ın Al Arabiya televizyonunda yer alan habere göre, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman arasında muhtemel bir görüşme olacağı yönünde İsrail basını kaynaklı dünya basınında yer alan haberleri yalanlayarak, "Suudi Arabistan ile İsrail arasında bir toplantı planı yok." dedi.

Israel Hayom gazetesinde 10 Şubat'ta yer alan haberde, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın bir araya gelmesi için İsrailli ve Suudi yetkililerle görüştüğü kaydedilmişti.

Haaretz gazetesinin çarşamba günü yayımladığı haberde de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun seçim çıkarlarına hizmet edeceği için Arap ülkeleriyle ilişkilerini ortaya çıkarmakta acele ettiğine vurgu yapmıştı.

İsrail istihbarat servisi Mossad Başkanı Yossi Cohen, Ulusal Güvenlik Danışmanı Meir Ben Shabbat ve Başbakan yardımcılarının son günlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 2 Mart'ta yapılacak seçimler öncesi bir Arap ülkesini ziyaret etmesi için çabaladığı aktarılan haberde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun görüşmek istediği isimlerin başında Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın geldiği vurgulanmıştı.

İsrail ile Arap ülkeleri arasında normalleşme süreci

İsrail ile Arap ülkeleri arasındaki normalleşme süreci, İsrail'in Bahreyn ve BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) gibi Körfez'deki Arap ülkelerinde düzenlenen spor, ekonomik ve kültürel etkinliklere katılmasıyla son dönemlerde hız kazandı.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan da 3 Ocak'ta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Uganda'da bir araya gelmiş, İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada ise görüşmenin Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin davetiyle gerçekleştiği ilan edilmişti.

Yorumlar (0)