Suudi Arabistan'da tarihî anlar!

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Katar'ın Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'yi son derece sıcak bir şekilde karşıladı.

DÜNYA 05.01.2021, 14:34 06.01.2021, 10:38
Suudi Arabistan'da tarihî anlar!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, 41. KİK (Körfez İşbirliği Konseyi) Zirvesi için Suudi Arabistan'a gelen Katar Emiri Al Sani'yi sıcak bir şekilde sarılarak karşıladı.

Tarihî anlara ilişkin görüntüleri Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı tarafından yayınlandı. Görüntülerde, Veliaht Prens Selman, 41. KİK Zirvesi'nin gerçekleştirileceği El-Ula şehrine ulaşan Katar Emiri Sani'yi uçağından indikten hemen sonra gayet samimi ve sıcak bir biçimde karşıladığı ve sarıldığı anlar bulunuyor.

Kuveyt ablukanın kaldırıldığını açıklamıştı

Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasır Muhammed es-Sabah, dün akşam itibarıyla, karadan sınır komşuları olan Katar ile Suudi Arabistan arasındaki tüm (kara, deniz, hava) sınırların açılması için anlaşma sağlandığını duyurmuştu.

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi olan Muhammed bin Selman ise bugün düzenlenecek 41. KİK (Körfez İşbirliği Konseyi) Zirvesi'nin hem sözde hem de eylemde "birlik toplantısı" olacağının altını çizmişti.

41. KİK (Körfez İşbirliği Konseyi) Zirvesi ile ilgili daha önce yapılan açıklamada, üye ülkelerin liderlerinin bizzat katılımıyla Suudi Arabistan'ın El-Ula şehrinde 5 Ocak 2021 tarihinde düzenleneceği bilgisi paylaşılmıştı.

Körfez krizi

Suudi Arabistan, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri), Mısır ve Bahreyn, "terör gruplarına destek verdiği" iddiasıyla 5 Haziran 2017 tarihinde Katar'la olan bütün diplomatik ilişkilerini ve tüm iletişim kanallarını kesmiş, Katar'a ağır bir ekonomik ambargo uygulama ve abluka altında tutma operasyonu başlatmıştı.

Katar, bu dört ülkenin terörle ilgili suçlamalarını kesin dille reddetmiş, yaşananlar Körfez bölgesinde ağır bir krizin başlamasına neden olmuştu.

Türkiye açık bir şekilde Katar'a siyasi ve filli destek verirken, Kuveyt ise krizin ilk günlerinden bu tarafa çözüme ulaşmak için taraflar arasında yoğun bir ara buluculuk çalışmaları yürütmüştü.

Yorumlar (0)