Suudi Arabistan'da büyük yenilik!

Suudi Arabistan, turist çekebilmek için başlattığı yeni turizm rejimi doğrultusunda önemli bir karar verdi.

DÜNYA 05.10.2019, 09:56 05.10.2019, 10:18
Suudi Arabistan'da büyük yenilik!

Açıklanan yeni turizm rejimi kararlarına göre yabancı erkek ve kadınlar akraba olduklarını kanıtlamak zorunda kalmadan aynı odada kalabilecekler. Ek olarak Suudiler de dâhil olmak üzere tüm kadınlar tek başına otel odası tutma hakkına kavuştular.

Bu yeni atılım, kadınların refakatçi olmadan rahatça gezebilmesi ve evli olmayan ziyaretçilerin Körfez ülkesinde sorun olmadan konaklayabilmesi için yapılıyor. Suudi Arabistan’da evlilik dışı cinsel ilişkinin yasak olduğu da biliniyor.

Suudi Turizm ve Ulusal Miras Komisyonu’nun raporuna göre tüm Suudi vatandaşlar aile kimliği veya aile olduklarına dair bir delil ile hotellerde konaklayabilecek. Bu ‘kanıt’ zorunluluğu yabancı ülkelerden gelen kişilerden istenmeyecek. Suudi kadınlar da dâhil olmak üzere tüm kadınlar kimlik kartlarıyla hotellere yerleşebilecek.

Suudi Arabistan, turizm atılımları kapsamında 49 ülkeden turistlere kapısını açtı. Atılım kapsamında turistlerin tüm vücudu kapatacak şekilde siyah renkli cübbeler giyme zorunluluğu kaldırıldı ancak mütevazı giyinmeleri tavsiye edildi. Alkol hâlâ yasaklı.

Körfez ülkesinin bu atılımları, petrol tabanlı ekonomisinde turizmin payını artırma çabası olarak algılanıyor. Otoriteler, 2030 yılına kadar yıllık 100 milyon turist hedefi belirlemiş durumda, ancak ülkeye bu kadar turistin gelmesinin ülkenin nispeten kapalı yapısına etkisi ve muhafazakâr kesimin tepkisi ne olacak merak konusu.

Prens Selman’ın şu ana kadarki ekonomik toplumsal reform çabası uluslararası takdir topladı fakat Cemal Kaşıkçı’nın cinayeti, ülkedeki farklı görüşlere uygulanan baskı ve Yemen’deki durum, Prens Selman’ın ve Suudi Arabistan’ın düzelen imajını zedelemiş durumda.

Yorumlar (0)