Suudi Arabistan'da arma, bayrak ve milli marş değişikliği

Suudi Arabistan Şura Konseyi, ülkenin arma, milli marş ve bayrak değişikliği için hazırlanan yasa tasarısına onay verdi. Geçtiğimiz hafta ise ülkenin kuruluş tarihi olan '23 Eylül 1932', '22 Şubat 1727' olacak şekilde değiştirilmişti.

DÜNYA 02.02.2022, 01:28
Suudi Arabistan'da arma, bayrak ve milli marş değişikliği

Ülke medyasında yer alan haberde, Suudi Arabistan Şura Meclisi Askeri ve Güvenlik İşleri Komitesi tarafından gerçekleştirilen incelemenin akabinde 'bayrak sistemi değişikliği'ne ilişkin yasa tasarısının kabul edildiği belirtildi.

Habere göre, söz konusu karara Kral Selman bin Abdulaziz'in onay vermesi bekleniyor.

Bahse konu değişikliğin, arma, milli marş ve bayrak sistemiyle sınırlı kalacağı, şekline ve içeriğine dokunulmayacağı ve konsey tarafından önerinin Kral Selman'a sunulacağı kaydedildi.

Mevcut sistem 49 yıldır uygulanıyordu

Değişikliği sunan Sa'd el-Uteybi, söz konusu tasarının, 'düzenlemelerin ve yasaların geliştirilmesini ve milli marşın hükümlerini detaylandıran ve tanımlayan sistemin eksikliğine dair yasama boşluğunun doldurulmasını' amaçladığını dile getirdi.

Bahse konu değişikliğin, içerik kısmında bir değişikliği kapsamadığı ve yalnızca sistemsel bir değişiklik olduğu yazıldı.

Haberde ayrıca Suudi Arabistan'ın bayrağı ve Kelime-i Tevhid'in karşı karşıya gelebileceği durumlara yönelik gerekli olan korumanın kuvvetlendirilmesinin amaçlandığı söylendi.

Ülkede şu ana değin yürürlükte olan arma, milli marş ve bayrak sistemi, 1973'te yayımlanan kararnameyle kabul görmüştü.

Yorumlar (0)