Suudi Arabistan bu seneki hac planını açıkladı

Kabe İmamı Şeyh Abdurrahman es-Sudeys, bu yılki hac sezonunun ön plana çıkan özelliğinin yeni uygulamalar, yapay zeka kullanımı ve modern teknolojiler olduğunu kaydetti.

DÜNYA 19.06.2022, 20:34
Suudi Arabistan bu seneki hac planını açıkladı

Suudi Arabistan, bu seneki hac planını kamuoyuyla paylaştı.

Kabe İmamı ve Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Haram İşleri Genel Başkanı Sudeys, Suudi Arabistan Umre ve Hac Bakanı Dr. Tevfik er-Rabia'nın da iştirak ettiği bir toplantıda bu seneki hac planına dair açıklama yaptı. 

Sudeys, bu yılki hac sezonunun ön plana çıkan özelliğinin yeni uygulamalar, yapay zeka kullanımı ve modern teknolojiler olduğunu kaydetti. 

Bu sene hac mevsimi için bu zamana kadarki en geniş çaplı operasyonel planı hazırladıklarını dile getiren Sudeys, söz konusu planın, ülkenin 2030 vizyonu çerçevesindeki stratejik amaçlarıyla ilişkili olacağını belirtti.

Sudeys plana göre, hacıların ibadetlerini çok daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için 10 bin personelin görev yapacağını, Kabe'nin etrafının yalnızca hacıların tavafına, diğer genişletilen alanların ise nafile tavaflar için ayrılacağını, Es-Selam, Kral Fehd ve Kral Abdulaziz kapılarının hacılar için tahsis edileceğini kaydetti.

Bakan Rabia ise sağlık şartlarına göre hacıların sayısını kademe kademe artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Ülkemize 37 bin 770 kişilik kontenjan ayrılmıştı

Ülkede, koronavirüs salgını sebebiyle 2020 ve 2021 yıllarında hac ibadeti için yalnızca ülke içinden ve kısıtlı sayıda hacı adayına müsaade edilmişti.

Bu sene yurt dışından hacı adaylarını kabul eden Suudi Arabistan, an itibarıyla tamamen etkisi sona ermeyen koronavirüs salgını sebebiyle ülkemize 37 bin 770 kişilik bir kontenjan ayırmıştı.

Suudi Arabistan bu sene hac ibadeti için ülke dışından ve içinden toplamda 1 milyon kişinin kabul edileceğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)