Suudi Arabistan, 9 ülkeyle kapıları kapattı!

Suudi Arabistan, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele kapsamında aralarında Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn de olmak üzere, 9 ülke ile uçak ve gemi seferlerini durdurdu.

DÜNYA 09.03.2020, 06:43
Suudi Arabistan, 9 ülkeyle kapıları kapattı!

Suudi Arabistan resmi haber ajansının (SPA) İçişleri Bakanlığından yetkili kaynağın yaptığı açıklamaya dayandırdığı haberine göre, Suudi Arabistan hükümeti, vatandaşların ve Suudi Arabistan'da yaşayan yabancıların BAE (Birleşik Arap Emirlikleri), Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, Suriye, Güney Kore, Mısır, İtalya ve Irak'a gidişlerini geçici olarak askıya aldı.

BAE, Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, Suriye, Güney Kore, Mısır, İtalya ve Irak'tan gelenlerin ve son 14 gün içinde oralarda bulunanların da Suudi Arabistan'a girişinin geçici olarak durdurulduğu kaydedilen açıklamada, Suudi Arabistan'ın bu ülkelerle uçak ve gemi seferlerini de askıya aldığı bildirildi.

Açıklamada, BAE, Kuveyt ve Bahreyn'den gelenlere getirilen kısıtlamanın yalnızca havayolu üzerinden geçerli olduğu belirtilerek, kara yolu girişlerine yasak getirilmediği kaydedildi.

İçişleri yetkilisi, gerekli ve zorunlu önlemlerin alınarak tahliye, nakliye ve ticari seferlerin bunun dışında tutulduğu, ayrıca insani ve istisnai durumlar için İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının koordine halinde olacağını ifade etti.

Yorumlar (0)