Suud uçağı korkudan rota değiştirdi!

Suudi Arabistan Havayollarına ait uçak ABD-İran gerilimi sonucu rota değiştirmek zorunda kaldı.

DÜNYA 23.06.2019, 08:51
Suud uçağı korkudan rota değiştirdi!

Suudi Arabistan Havayolları, ülkenin müttefiki ve en önemli dostu olan Amerika Birleşik Devletleri'nin Umman Körfezi ve Hürmüz Boğazı'nda İran'la yaşadığı gerginlik sebebiyle tedbir amaçlı olarak uçuş rotasını değiştirdi.

Suudi Arabistan'ın Al Arabiya televizyonunun yaptığı habere göre, Suudi Arabistan Havayolları, uluslararası uçuşlarda rutin olarak kullandığı Umman Körfezi ve Hürmüz Boğazı rotasını ihtiyati tedbir amaçlı değiştirme kararı aldı. İhtiyati tedbir kararının, uçuş güvenliğini sağlamak amacıyla alındığı haberde duyuruldu.

Neler olmuştu?

Perşembe günü İran Devrim Muhafızları Ordusu, Umman Körfezi'ne kıyısı olan Hürmüzgan eyaletine bağlı Kuhmubarek kenti sahilinde "İran hava sahasını ihlal eden" Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hava Kuvvetlerine ait "RQ-4 Global Hawk" tipi insansız hava aracının (İHA) karadan gönderilen füzeyle havada vurulduğunu açıklamıştı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Kuvvetler Komutanlığı ise Hürmüz Boğazı üzerinde uçan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hava Kuvvetlerine ait insansız hava aracının, uluslararası hava sahasında uçarken düşürüldüğünü ileri sürmüştü.

Bu yaşananlar üzerine, Beyaz Saray'da İran'a askeri misilleme içeren ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın başkanlığını yaptığı acil durum toplantısı düzenlenmiş fakat Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, son anda söz konusu misillemeden "çok fazla insanın öleceğinin kendisine belirtilmesi üzerine" vazgeçmişti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, misillemeden son anda vezgeçildiğini ise bizzat kendisi açıklamış, buna neden olarak "misilleme yapmamız durumunda çok orantısız olacaktı" demişti.

Yorumlar (0)