Suriyeli muhaliflerden Mursi için taziye

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu tarafından verilen mesajda, "Muhammed Mursi, yönetimi sırasında Suriye halkının özgürlük, onur ve demokrasi için başlattığı devrime sadık kalmıştır." denildi.

DÜNYA 18.06.2019, 17:07 29.06.2019, 17:30
Suriyeli muhaliflerden Mursi için taziye

Muhaliflerin çatı kuruluşu ve meşru temsilcisi olarak tanınan SMDK (Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu) tarafından Mısır'&ın demokratik yolla seçilmiş ilk ve tek cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin vefatıyla ilgili yayımlanan taziye mesajında, SMDK'nin (Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu) Muhammed Mursi'nin ailesi ve kardeş Mısır halkına en samimi taziye dileklerini ilettiği bildirildi. 

Taziye mesajında, "Muhammed Mursi, yönetimi sırasında Suriye halkının özgürlük, onur ve demokrasi için başlattığı devrime sadık kalmıştır. Taviz vermeden Arap milletinin meselelerine bağlılığını açıkça korumuştur." değerlendirmesi yapıldı.

Mısır'ın, "bölgeyi hedef alan herhangi bir hamleye karşı yıkılmaz bir duvar olduğun" altı çizilen taziye mesajında, "Mısır'ın duruşunu bozmayacağından ve özgürlük ile şeref mücadelesi veren millete bağlılığını sürdüreceğinden eminiz." denildi.

Mahkeme salonunda hayata veda etti

Muhammed Mursi, eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i istifaya zorlayan 2011'deki halk devriminin ardından 2012'de ülke tarihinde demokratik yollarla göreve gelen ilk ve tek Cumhurbaşkanı olmuştu.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013’te dönemin Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkan Abdülfettah Es-Sisi tarafından yapılan alçak askeri darbenin ardından evinden gözaltına alınarak cezaevine atılmıştı.

Duruşmalara cam kafes içerisinde katılan 67 yaşındaki Muhammed Mursi, "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı mahkeme salonunda pazartesi günü hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0)