Suriye ve Rusya Fırat Nehri'ne köprü yaptı

Suriye askerleri Rus güçlerinin desteğiyle, Suriye’nin doğusunda bulunan Deyr ez Zor’da Fırat Nehri üzerine bir duba köprü yaptı. Köprünün açılış töreninde iki yakada binlerce kişi toplandı.

DÜNYA 29.10.2019, 12:04
Suriye ve Rusya Fırat Nehri'ne köprü yaptı

Sputnik muhabirinin aktarımına göre, Rus güçlerinin desteği alınarak Suriye hükümeti tarafından Deyr ez Zor’da Fırat Nehri üzerinde bir duba köprü inşa edildi. Yüzen köprünün açılış törenine nehrin iki yakasında yaşayan yerel halktan binlerce kişi katıldı.

Köprü inşaatı yaklaşık bir ay sürdü. Köprü, nehrin su miktarına göre ayarlanabilecek şekilde dubalarla inşa edildi. Nehrin debisinin yükseldiği durumlarda zarar gelmemesi için de köprü halatlarla kıyıya bağlandı.

Nehrin koşulları düşünüldü

Köprünün askılı yapısı, saniyede beş metreye çıkabilen güçlü akıntıya karşı köprüyü koruyacak.

Diğer yandan köprü nehir hareketine göre yükseltilip alçaltılabildiği için yılın her zamanında kullanılabilecek şekilde inşa edildi.

Suriye’de bulunan Rus kuvvetlerinin danışmanı İvan Poltev, “Köprü, Suriye’nin orta kesimleri ile doğu bölgeleri arasındaki ulaşımı normalleştirecek, bölgedeki insanî durumu iyileştirecek ve Fırat’ın doğusunda sanayi faaliyetlerinin gelişmesine katkı sunacak. Ayrıca Suriye ordusunun bölgede dağınık durumda olsa da hala var olan yasa dışı silahlı örgütlere karşı mücadele için doğu tarafına güçlerini daha hızlı ilerletebilmesini sağlayacak” şeklinde konuştu.

İki kıyıda aileler ayrı düşmüştü

Bölgede daha önce kullanılan köprü terör militanları tarafından imha edilmişti. Bu nedenle bazı aileler birbirlerinden ayrı kalmıştı. Örneğin, İsmail Alyab Abrahman isimli bir bölge sakini, bu sebeple ailesini sadece ayda iki kez görebiliyordu. Zira işi bir tarafta, ailesi diğer taraftaydı ve köprü olmadığı için 150 kilometre uzaktaki başka bir noktadan geçmesi gerekiyordu.

Abrahman, “Halkımızın yeni bir köprü inşa etmesine destek oldukları için Rus askerî mühendislerine teşekkürler.” dedi.

Yorumlar (0)