Suriye Millî Ordusu kaç şehit verdi?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen Barış Pınarı Harekâtı'na katılan Suriye Millî Ordusu (SMO), el yapımı patlayıcıların (EYP) imha çalışmaları ve bölücü terör örgütü YPG/PKK saldırıları sonucu geçen ay 132 şehit verdi.

DÜNYA 01.11.2019, 14:09
Suriye Millî Ordusu kaç şehit verdi?

Türkiye'nin terör örgütlerine karşı gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı'nda, bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın devam eden saldırıları sonucu geçen ay SMO'dan (Suriye Millî Ordusu) 132 asker şehit düştü.

Suriye Millî Ordusu (SMO) askerleri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından icra edilen Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde güvenliğin sağlanması için yürütülen arama tarama faaliyetlerine devam ediyor.

Barış Pınarı Harekâtına ara verilmesiyle Tel Abyad ve Rasulayn çevresindeki cephe hatlarını tutan Suriye Millî Ordusu (SMO) askerleri, bölücü terör örgütü YPG/PKK mensubu teröristlere ait el yapımı patlayıcıları (EYP) imha ve güvenlik tedbirlerini artırma çalışmalarının yanı sıra cephe hatlarında teröristlerin gerçekleştirdiği saldırılara karşı koymaya da devam ediyor.

Sahadaki Suriye Millî Ordusu (SMO) komutanlarından alınan bilgilere göre, 9 Ekim'den bu yana yürütülen söz konusu çalışmalar sonucunda 132 Suriye Millî Ordusu (SMO) askeri şehit oldu, 491 SMO askeri yaralandı. 

Erdoğan "mücahit" demişti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün, AK Parti TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bunlar (Suriye Milli Ordusu) şu anda bizim askerlerimizle beraber bu topraklarda kendi evlerini, topraklarını savunurken şehit olanlar. Bunlar (SMO) ölümü korkutan, ölümü öldüren mücahitler. Askerimizle dayanışmalarının neticesi, bu zafere doğru bizleri götürüyor. Rabbim bizlere en yakın zamanda zaferi nasip etsin." demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise 23 Ekim'de Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda yaptığı konuşmada, "Suriye Milli Ordusu (SMO) önceki harekâtlarda da bu harekâtta da çok büyük katkı sağlamıştır." diye konuşmuştu.

Yorumlar (0)