Suriye Millî Ordusu da hazır!

Suriye'de muhalif savaşçılardan meydana gelen SMO (Suriye Millî Ordusu), TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) Fırat Nehri'nin doğusuna yönelik olası harekâtına destek vermek için hazır bekliyor.

DÜNYA 07.10.2019, 19:04
Suriye Millî Ordusu da hazır!

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Afrin ilçesinin batısında gerçekleşen tatbikata, Suriye Millî Ordusu'nun özel kuvvetler unsurları katıldı.

Gerçek mühimmatın kullanıldığı tatbikatı Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Selim İdris yönetti.

Savaş durumunda intikal, saldırı ve savunma taktikleri konusunda özel eğitime sahip olan 500 savaşçı, temsili olarak düşman unsurlarına ait bir tepeyi ele geçirdi.

Havan atışlarıyla başlayan tatbikatta, diğer ağır silahların desteğiyle ilerleyen piyade unsurlar, taktik uygulamalar yapıldı.

Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Selim İdris, tatbikatın sonunda özel kuvvetlere teşekkür etti.

Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Selim İdris'in yönettiği tatbikatta, Hamza Tümeni Genel Komutanı Seyf Ebubekir de hazır bulundu.

Özel kuvvetler birlikleri Hamza Tümeni çatısı altında eğitim alıyor.

Suriye'de Baas rejimi lideri Beşşar Esed'e karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları, geçen cuma Suriye Geçici Hükümetine bağlı "Milli Ordu" adı altında birleştiklerini duyurmuştu.

Yorumlar (0)