Suriye iç savaşın 11. yılında: "Herkesin isteği rejimin düşmesi"

Suriye'deki iç savaşın 11. yılına girmesi dolayısıyla başta İdlib olmak üzere ülkenin belirli bölgelerinde gösteriler düzenlendi.

DÜNYA 16.03.2021, 11:02 16.03.2021, 11:55
Suriye iç savaşın 11. yılında: "Herkesin isteği rejimin düşmesi"

Suriye’deki iç savaşta 10 yıl geride kalırken İdlib’de ve Fırat Kalkanı Harekatı’nın gerçekleştirildiği bölgelerde iç savaşın 11. yılına girilmesi dolayısıyla gösteriler düzenlendi.

“Devrim bitmedi”

Binlerce insanın hayatını kaybettiği ve milyonlarca insanın yerinden yurdundan olduğu Suriye iç savaşında, 10. yıl geride kalırken, iç savaşın 11. yılına girilmesi sebebiyle ülkenin belirli bölgelerinde gösteriler yapıldı. Başta İdlib olmak üzere başka bölgelerde de düzenlenen gösterilerde vatandaşlar, Esad rejiminin düşmesini istediklerini, devrimin henüz bitmediği, özgürlük taleplerinin devam ettiği şeklinde sloganlar attı.

“Zafer gelmeden vazgeçmeyeceğiz”

Suriye’nin belirli bölgelerinde gösteriler sürerken, bu gösterilere katılanlardan Muaz Abbas, Kusay Hüseyin, Muaviye Ağa gibi isimler iç savaş ile ilgili açıklamalarda bulundu. Suriye devriminin yıldönümü sebebiyle burada olduklarını aktaran Abbas, devrimin devam ettiğini göstermeye geldiklerini ve zafer elde etmeden vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

“Herkesin isteği rejimin düşmesi”

Gösterilere katılan bütün vatandaşların başka bölgelerden geldiğini aktaran Abbas, bu insanların evlerini, çocuklarını kaybettiklerini ve hepsinin tek isteğinin Esad rejiminin düşmesi ve özgürlüğe kavuşmak olduğunu belirtti. Esad rejiminin hesap vermek zorunda olduğuna dikkat çeken Abbas, rejimin kimyasal silah kullandığını belirtti ve yerlerinden, evlerinden olan sivil vatandaşların evlerine dönmelerini istediklerini aktardı.

Özgürlük talepleri için bu gösterileri yaptıklarını söyleyen Kusay Hüseyin ise, güvenlik güçlerinin dağıtılmasını ve esir alınan tutukluların serbest kalmasını talep ettiklerini belirtti.

Yorumlar (0)