"Suriye'den defolup gitme zamanı geldi"

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul, "Beyaz Saray'ın Suriye'nin kuzeydoğusundan çekilme kararına" tepki amacıyla sunulan tasarıyı ikinci kez engelledi.

DÜNYA 23.10.2019, 11:04
"Suriye'den defolup gitme zamanı geldi"

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul, Beyaz Saray'ın Suriye'nin kuzeydoğusundan çekilme kararına tepki amacıyla sunulan karar tasarısının, Senato'da oylanmasını ikinci kez engelledi. Senatör Paul, "Demokratlar, genç kadın ve erkeklerimizi Suriye'deki iç savaşa göndermek istiyorsa bunu detaylı bir şekilde konuşmalıyız. Hadi bugün Senato'da anayasal bir müzakere yapalım." dedi. Paul, "ABD, orada bir Kürt devleti kurmak istiyorsa kesinlikle bu konuyu tartışmak zorundayız. Bölge tam anlamıyla kaos ve oradan defolup gitmenin zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul, "Beyaz Saray'ın Suriye'nin kuzeydoğusundan çekilme kararına" tepki amacıyla sunulan karar tasarısının Senato'da oylanmasını ikinci kez engel oldu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeyinden çekilme kararına tepki olarak sunulan ve ABD Temsilciler Meclisi'nde geçen hafta oy çokluğuyla geçen karar tasarısı Amerika Birleşik Devletleri Senatosuna geldi.

"Genç kadın ve erkeklerimizi Suriye'ye göndermek istiyorsanız..."

Oylamayı ikinci kez engelleyen Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul, yaptığı açıklamada, "Demokratlar, genç kadın ve erkeklerimizi Suriye'deki iç savaşa göndermek istiyorsa bunu detaylı bir şekilde konuşmalıyız. Hadi bugün Senato'da anayasal bir müzakere yapalım." dedi.

Senato azınlık lideri Chuck Schumer, Paul'un sözlerine tepki göstererek Amerikan halkı ve Senato üyelerinin savaş ilanı konusunda Rand Paul ile çok farklı bir anlayışa sahip olduğunu ileri sürdü.

"ABD Kürt devleti kurmak istiyorsa..."

Chuck Schumer'e cevap veren Rand Paul ise, "ABD, orada bir Kürt devleti kurmak istiyorsa kesinlikle bu konuyu tartışmak zorundayız. Bölge tam anlamıyla kaos ve oradan defolup gitmenin zamanı geldi." diye konuştu.

Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul, ilk karar tasarısını da "bölgedeki sorunlara çözüm bulmadığı" gerekçesiyle engellemişti. 

Senato kurallarına göre, her senatör genel kurula karar tasarısı sunabiliyor fakat tasarının oylama faslına geçebilmesi için tüm senatörlerin tasarıyı imzalaması gerekiyor. Bu nedenle tek bir senatör, sunulan tasarıyı engelleyebiliyor.

Söz konusu karar tasarısında, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı eleştiriliyor ayrıca Türkiye'ye Suriye'nin kuzeydoğusundaki YPG/PKK hedeflerine yönelik operasyonu durdurma çağrısı yapılıyordu.

Yorumlar (0)