Suriye'de kaç çocuk öldü?

SNHR (Suriye İnsan Hakları Ağı), Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana öldürülen 29 bin 17 çocuğun büyük kısmınının Esed rejimi tarafından katledildiğini duyurdu.

DÜNYA 20.11.2019, 14:17
Suriye'de kaç çocuk öldü?

SNHR (Suriye İnsan Hakları Ağı), Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılının Mart ayından bugüne kadar, büyük kısmı Beşşar Esed rejimi ve destekçileri tarafından olmak üzere en az 29 bin 17 çocuğun yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), "Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla, Suriye'deki iç savaşın mağdur ettiği çocukların durumunu değerlendiren bir rapor yayımladı.

Suriye'de iç savaştan bugüne kadar kaç çocuk öldü?

SNHR tarafından hazırlanıp yayımlanan rapora göre, 2011 yılının Mart ayından bugüne kadar en az 29 bin 17 çocuk, Suriye'de çatışan taraflarca öldürüldü.

Esed rejimi ve Rusya kaç Suriyeli çocuğu öldürdü?

Beşşar Esed rejimine bağlı ordu ve İran destekli terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, 29 bin 17 çocuktan 22 bin 753'ünü katlederken, rejim güçlerine destek sağlayan Rusya'nın hava saldırılarında ise bin 928 çocuk yaşamını yitirdi.

PKK ve DEAŞ'ın öldürdüğü Suriyeli çocuk sayısı

Amerika Birleşik Devletleri'nin tavsiyesi ile SDG (Suriye Demokratik Güçleri) adını kullanan bölücü terör örgütü YPG/PKK 214 Suriyeli çocuğu katlederken, terör örgütü DEAŞ ise 956 çocuğu öldürdü.

Esed ve DEAŞ karşıtlarının ölümüne neden olduğu çocuk sayısı

Beşşar Esed rejimi ve destekçilerine karşı vatanlarını savunan askeri muhalifler ve rejim karşı silahlı gruplar, çatışma sırasında toplam 1048 Suriyeli çocuğun ölümüne neden oldu. DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon güçlerinin ise ölümüne neden olduğu Suriyeli çocuk sayısı 924.

2011 yılının Mart ayından bu tarafa kimliği belirsiz tarafların doğrudan öldürdüğü ya da dolaylı olarak ölümüne neden olduğu çocuk sayısı ise bin 194.

186 çocuk Esed rejiminin kimyasal silah kurbanı oldu

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) tarafından hazırlanıp yayımlanan rapora göre, rejimin Mart 2011 tarihinden bu yana kimyasal silahlar kullanarak düzenlediği saldırılarda ise 186 Suriyeli çocuk yaşamını yitirdi.

Ablukalar da can aldı

Beşşar Esed rejiminin uyguladığı ablukalar sonucu ise 305 Suriyeli çocuk, yetersiz beslenme ve ilaç yetersizliği sonucu hayatını kaybetti.

Esir olan çocuk sayısı 5 binden fazla

İç savaşın başladığı 2011 yılının Mart ayından beri Suriye'de alıkonulan on binlerce çocuktan en az 5 bin 43'ü hâlen çatışan gruplar tarafından esir tutuluyor.

Rejimin kontrolündeki zindanlarda 3 bin 618 çocuk tutulurken, bölücü terör örgütü YPG/PKK ise 722 Suriyeli çocuğu alıkoyuyor.

Suriye'de çok küçük bir alanda varlık gösterebilen terör örgütü DEAŞ'ın elinde ise hâlihazırda 326 çocuk tutsak olarak bulunuyor.

Askeri muhalifler 348 Suriyeli çocuğu alıkoyarken, rejim karşıtı askeri gruplar ise 29 çocuğu ellerinde tutmaya devam ediyor.

Suriye İnsan Hakları Ağı'nın raporunda, çocukların zorla silah altına alınarak iç savaşa karıştırıldığına da vurgu yapılıyor.

Yorumlar (1)
Damla 4 yıl önce
Vicdansızlar