Şüpheliyi boğazına basarak öldüren polis böyle protesto edildi!

ABD'de polislerin siyahi bir şüpheliyi boğazına basarak öldürülmesi nedeniyle binlerce kişi protesto için sokaklara döküldü. ABD polisi de protestoculara karşı biber gazı ile sert müdahalelerde bulundu.

DÜNYA 27.05.2020, 10:54 27.05.2020, 12:54
Şüpheliyi boğazına basarak öldüren polis böyle protesto edildi!

ABD'nin Minneapolis şehrinde "sahtecilik" şikâyetinin ardından eşkâl benzerliği sebebiyle gözaltına alınmaya çalışan 46 yaşındaki George Floyd, polislerce darbedilerek öldürüldü.

Polislerin, söz konusu kişiyi yere yatırarak boğazına bastığı anlara dair görüntüler ortaya çıktı. Siyahi adamın ölümüne yol açan gözaltının ardından binlerce kişi, olayı protesto etmek amacıyla toplandı. 

Bazı protestocular, George Floyd'un olay esnasında söylediklerini hatırlatmak için, "Nefes alamıyorum, nefes alamıyorum" diyerek bağırdı. 

Bazı protestocuların da "Adalet yok, barış yok", "Siyahilerin de hayatları önemlidir" ve "Bizi linç etmeyi bırakın" yazılı pankartları taşıdıkları görüldü. 

Protestocular, sloganlar atarak ABD’deki polis şiddetine tepki gösterdi. Polis de grubu dağıtmak amacıyla göz yaşartıcı biber gazı ile sert müdahalede bulundu. 

4 polisin görevine son verildi

Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, gece geç saatlere kadar süren protestoların ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, "Floyd'un ölümüne karışan 4 polisin görevlerine son verildiğini duyurarak, "Bu doğru bir karar." ifadelerine yer verdi. 

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.


 

Yorumlar (0)