Süleymani suikastıyla ilgili Trump hakkında soruşturma!

İran, Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Orgeneral Kasım Süleymani’nin parçalanarak ölmesi ile ilgili soruşturma başlattı.

DÜNYA 29.06.2020, 15:21 29.06.2020, 15:27
Süleymani suikastıyla ilgili Trump hakkında soruşturma!

Kasım Süleymani suikastı ile ilgili intikam yeminleri eden ve ABD’nin canını yakacak onlarca eylem planının bulunduğunu ileri süren İran, olayın üzerinden aylar geçmesine rağmen ABD ile ilgili yaptığı tek şey, “ABD ambargosu altında perişan duruma düştüklerine” dair açıklamalar oldu.

İran, Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Orgeneral Kasım Süleymani ile ilgili ilk kez somut adım attı ve ABD Başkanı Donald Trump başta olmak üzere 36 kişi hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın ABD’nin canını yakıp yakmayacağı ise herkesin malumu.

ISNA’nın (İranlı Öğrenciler Haber Ajansı) haberine göre Tahran Başsavcısı Ali el-Kasimehr, Yargı Erki tarafından, Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD'nin hava saldırısında öldürülen Kasım Süleymani'ye yönelik suikastın sevk ve idaresinde rolü olduğu tespit edilen, ABD ve diğer devletlerin siyasetçi ve askerlerinin de aralarında olduğu 36 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Tahran Başsavcısı Ali el-Kasimehr, İran Devrim Muhafızları Ordusu bünyesindeki Kudüs Gücü’nün eski komutanı Orgeneral Kasım Süleymani’ye yönelik suikast ile ilgili kişilerin INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranması için gerekli girişimlerde bulunduklarını bildirdi.

Listenin başında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın olduğunu vurgulayan Tahran Başsavcısı Ali el-Kasimehr, ABD Başkanı Donald Trump'ın görev süresi dolsa bile hakkındaki soruşturmanın süreceğini kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri, Başkan Donald Trump’ın talimatıyla 3 Ocak 2020 tarihinde İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'i, Irak’ın başkenti Bağdat’taki Bağdat Havalimanı yakınına düzenlediği hava saldırısıyla öldürmüştü.

Yorumlar (0)