Suikaste uğrayan aktivist öldü

Irak'ın başkenti Kerbela'da suikasta uğrayan aktivist yaşamını yitirdi.

DÜNYA 09.12.2019, 05:39
Suikaste uğrayan aktivist öldü

Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneyindeki Kerbela şehrinde, hükümet karşıtı protesto gösterileri sırasında silahlı 2 şahıs tarafından gerçekleştirilen suikasta uğrayan bir aktivist hayatını kaybetti. 

Yüzbaşı rütbesinde olan ve adının açıklanmasını istemeyen bir polis subayı, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, Kerbela il merkezi el-Barudi bölgesindeki protesto gösterilerine katılan aktivist Fahim et-Tai'nin susturucu takılı silah kullanan 2 suikastçı tarafından öldürüldüğünü belirtti. 

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, gösteriler sırasında yüzü maskeli 2 şahısın motosikletle Tai'ye yaklaşarak susturucu silahlarla ateş açtığı görülüyor. Birkaç kez açılan ateş sonucu Fahim et-Tai, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Bombalı suikast

Diğer taraftan, aktivist Fahim et-Tai'ye suikast öncesinde Kerbela Sivil Hareket Koordine Üyesi ve öğretim üyesi olan Mühenned el-Ka'bi, arabasına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanmıştı.

Her iki suikastın, göstericilerin pazartesi gününden itibaren Irak'ın başkenti Bağdat'a yürüyüş düzenleme ve başkentteki halk hareketini destekleme çağrılarılarını artırdığı bir zamanda gerçekleşmesi dikkati çekti.   

Foto muhabir de bıçaklı saldırıda ölmüştü

Irak'taki gösterilerde etkin olan aktivistlerin çeşitli şekillerde suikaste uğramasının son zamanlarda artmaya başladığı görülüyor. Son olarak foto muhabiri Ahmed el-Muhenne de önceki gün uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0)