Sudan kamuoyu, Ebu Akile'nin öldürülmesini kınadı

Sudan'da basın mensupları ve siyasiler, İsrail ordusunun Al Jazeera’nın kadın muhabiri Şirin Ebu Akile'yi öldürmesini kınadı.

DÜNYA 12.05.2022, 15:44 13.05.2022, 09:24
Sudan kamuoyu, Ebu Akile'nin öldürülmesini kınadı

Başkent Hartum'da bulunan Al Jazeera ofisinde dayanışma gösterisi gerçekleştiren grup, İsrail'i ve İsrail askerlerini protesto etti.

Ebu Akile'nin resmini taşıyan grup, Akile’nin ölümü ile ilgili suçluların cezalandırılmasını talep etti.

"Suçlular cezalandırılsın"

Eylem esnasında açıklamalarda bulunan Al Jazeera Sudan ofis müdürü Muselmi el-Kebbaşi, "Bu, Sudan'daki toplumsal ve siyasi yelpazenin bütün renklerini bir araya getiren bir eylem. Al Jazeera muhabiri Ebu Akile suikastını ve hakikatlerin üzerinin örtülmesini engellemek için toplandık." şeklinde konuştu. 

Gazeteci Ali ed-Dali de "Afrika ve Arap halkları ve dünya için bugün çok üzücü bir gün. Şirin ölmedi, Filistin davasına inanan cesur bir basın mensubunu yitirdik” açıklamasını yaptı.

- Al Jazeera muhabiri Akile'nin öldürülmesi

Katar merkezli Al Jazeera kanalının tecrübeli saha muhabiri 51 yaşındaki Şirin Ebu Akile, dün İsrail ordusunun işgali altındaki Batı Şeria'da yer alan Cenin Mülteci Kampı'na gerçekleştirdiği baskını takip ettiği esnada, İsrail ordusunun açtığı ateşle öldürülmüştü.

Görevini yaptığı esnada ve "basın" yazılı çelik yelek giymesine rağmen, gerçek mermiyle İsrail askerleri tarafından başından vurulan Ebu Akile, hayatını kaybetmişti. 
Ebu Akile'nin yaşamını yitirdiği hadisede, yanında yer alan gazeteci Ali es-Sumudi de sırtından yaralanmıştı.

Yorumlar (0)