Sudan'da kaçırılan iki Türk kurtarıldı

Sudan’ın batı bölgesindeki Kuzey Darfur eyaletinde evvelki gün kaçırılan iki Türk, Sudan kolluk kuvvetlerinin düzenlediği operasyon sonucunda kurtarıldı.

DÜNYA 09.12.2021, 23:15 11.12.2021, 09:58
Sudan'da kaçırılan iki Türk kurtarıldı

Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, basın mensuplarına verdiği demeçte, Faşir şehrinde görev yaptıkları elektrik santralinden evlerine döndükleri esnada kaçırılan Ömer Cünedioğlu ile Fırat Can Baran'ın Sudan kolluk güçlerinin operasyonuyla kurtarıldığını ifade etti.

"Sağlık durumları iyi"

Neziroğlu, şöyle konuştu:

"İki gündür kurumlarla iletişim halindeydik. İş birliği ve yoğun çaba için hepsine teşekkür ediyorum. Biraz evvel vatandaşlarımızla görüştüm. Moralleri ve genel sağlık durumları iyi. Faşir şehrine 180 kilometre mesafedeki Kabkabiye bölgesinde bulunan bir askeri tesiste tutuluyorlar. Yarın sabahleyin helikopterle Faşir'e, oradan da Hartum'a getirilecekler."

Ne olmuştu?

Faşir şehrindeki Türk elektrik santralinde görev 2 Türk ve Sudanlı şoför, 7 Aralık günü evlerine döndükleri esnada kimliği belirsiz kişiler tarafından, içerisinde bulundukları otomobille birlikte kaçırılmıştı.

Ülkemizin Hartum Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı, kaçırılan yurttaşların bir an evvel bulunup salıverilmesi için Sudan makamlarıyla yoğun girişimler sürdürmüştü.

Yorumlar (0)