Stüdyo yangınında ölü sayısı 36'ya yükseldi

Japonya'nın Kyoto bölgesindeki animasyon stüdyosunda 18 Temmuz'da kundaklama sonucu çıkan yangında yaşamını yitirenlerin sayısı 36'ya yükseldi.

DÜNYA 05.10.2019, 17:05
Stüdyo yangınında ölü sayısı 36'ya yükseldi

Japon polisi, Kyoto Animasyon stüdyosunda meydana gelen kundaklama saldırısında ölenlerin sayısının ileri derecede yanıkları olan bir kadının hastanede tedavi gördükten sonra yaşamını kaybetmesinin ardından 36'ya yükseldiğini söyledi.

Japon medyasında verilen habere göre, 20'li yaşlarda olan kadının kundaklama eylemi sırasında stüdyonun giriş katında sıkışıp kaldığı ve hastaneye kaldırıldıktan sonra da çabalara rağmen septik şok yüzünden hayatını kaybettiği bildirildi.

Polisin kimliğini belirlemekte güçlük çektiği talihsiz kadının ailesi bulunduktan sonra isminin açıklanabileceği öğrenildi. Açıklamalara göre, ileri derecede yanıkları olan kadın stüdyonun ana girişinin hemen dışarısında kurtarıldıktan sonra yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu ve durumu stabillikten epey uzaktı.

Bunun dışında, başlangıçta kritik durumda olanlar da dahil olmak üzere Eylül ortasından itibaren tüm yaralıların iyileştiği söyleniyor.

Saldırı 33 kişinin yaralanmasına neden olmuş, yaralılardan beşi uzun süre hastanede tedavi altında kalmıştı.

Polis, diğer suçlamaların yanı sıra, ağır yanıkları sebebiyle hastanede yatan 41 yaşındaki Shinji Aoba için tutuklama emri çıkardı.

Japonya NHK televizyonu kundakçının binayı ateşe verirken "Geberin" diye bağırdığını ve kundaklama eylemi öncesinde de çalışanlara ölüm tehditleri içeren e-postalar attığını açıklamıştı.

Araştırmacı kaynaklar, Aoba'nın geçtiğimiz ay birkaç kelime konuşabilecek ölçüde iyileştiğini, ancak doktorların güvenli bir şekilde gözaltında tutulabileceğini belirleyene kadar polisin onu tutuklama ihtimâlinin olmadığını söyledi.

Şirketin Kyoto'da yer alan üç katlı animasyon stüdyo merkezi, polis ve itfaiye ekiplerinin incelemelerinin ardından anlaşıldığı üzere dökülen benzinin tutuşturulmasıyla alevler içinde kalmış, derinlemesine yapılan araştırmalar sonucu da Aoba'nın fail olduğu ortaya çıkmıştı. Kundaklama sırasında stüdyoda 70 kişinin çalıştığı belirlenmişti.

Şirket, genç animatörleri düzenli çalışanlar olarak işe alıp eğitim verdiğinden dolayı mağdurların çoğu 20'li ve 30'lu yaşlardaydı.

Genellikle taraftarlar tarafından "KyoAni" olarak adlandırılan Kyoto Animasyon, "K-On!" ve dünya çapında birçok genç kızın sevgilisi "Haruhi Suzumiya'nın Melankolisi" animeleriyle meşhur.

Yorumlar (0)