Strazburg Belediyesi, evsizler sebebiyle Fransız hükümetine dava açacak

Fransa'da Strazburg Belediyesinin, kamplarını dağıttığı ve sokaklarda yaşamaya zorladığı mültecilere barınak sağlayamadığı için devlet aleyhine dava açacağı belirtildi.

DÜNYA 06.12.2022, 07:13
Strazburg Belediyesi, evsizler sebebiyle Fransız hükümetine dava açacak

Strazburg Belediye Başkanı Jeanne Barseghian, "Fransa'nın büyükşehirlerinde, çocukların da bulunduğu savunmasız ve hasta yüzlerce insan, sefalet içerisinde yaşam sürüyor" sözlerini kullandı.

Devlete dava açacaklar

Le Figaro'nun haberine göre, şehrin Belediye Başkanı Jeanne Barseghian, belediyenin sokaklara terk edilen mülteci ve evsizlere barınma sağlama ile ilgili kısıtlı imkanlara sahip olduğunu, görevini yerine getiremediği iddiasıyla devlete dava açılmasını kararlaştırdıklarını açıkladı.

Seçilmişleri ve yardım derneklerini bu girişimlerini desteklemeye davet eden Barseghian, konuyu idari mahkemeye götüreceklerini aktardı.

"Fransa'nın büyükşehirlerinde, çocuklar ve hasta yüzlerce kişi, bakım hizmetlerine erişimleri olmadan sefalet içinde ve soğukta hayat geçiriyor" diyen Barseghian, ülkesinin hiç olmadığı kadar ciddi bir insani krizle karşı karşıya kaldığına dikkati çekti ve "Fransa'nın büyükşehirlerinde, çocukların da bulunduğu savunmasız ve hasta yüzlerce kişi, bakım hizmetlerine erişimleri olmadan sefalet içinde ve soğukta hayat geçiriyor." ifadesini kullandı.

"Macron sözünü tutmadı"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un göreve başladığı 2017'de seçim vaatleri arasında kimsenin ülkede sokakta kalmayacağı sözü verdiğini hatırlatan Belediye Başkanı Barseghian, "Macron'un sözünü tutmadığını" söyledi.

Yorumlar (0)