Stoltenberg'den Finlandiya'ya tebrik mesajı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya'nın NATO üyeliğinin onaylanması sonrasında Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinisto'ya tebrik mesajı iletti. Stoltenberg, "Finlandiya'nın bayrağını gelecek günlerde NATO karargahına çekmeyi büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum." şeklinde konuştu.

DÜNYA 31.03.2023, 14:06 01.04.2023, 09:04
Stoltenberg'den Finlandiya'ya tebrik mesajı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ülkesinin NATO üyeliği onay sürecinin bitirilmesi dolayısıyla Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto'yu tebrik etti.

Stoltenberg, sosyal medyada yayımladığı mesajda Niinisto'ya tebriklerini iletti.

"Finlandiya bayrağını NATO karargahına çekmeyi sabırsızlıkla bekliyorum"

Stoltenberg, "Finlandiya'nın bayrağını gelecek günlerde NATO karargahına çekmeyi büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum." diyerek, beraber daha güven içinde ve güçlü olacaklarını ifade etti.

Stoltenberg, yayımlamış olduğu video mesada ise Finlandiya'nın NATO'ya resmi bir şekilde katılımının gelecek günlerde gerçekleşeceğini kaydetti.

"Finlandiya ittifakımıza çok fazla şey katacak"

Finlandiya'nın ileri kabiliyet ve kuvvetlere, güçlü demokratik kurumlara sahip olduğunun altını çizen Stoltenberg, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Finlandiya ittifakımıza çok fazla şey katacaktır. Bütün müttefikler, geçtiğimiz sene İsveç ve Finlandiya'yı ittifaka davet edip tarihi bir karar vermişti. O zamandan bu zamana dek NATO'nun modern tarihteki en hızlı onay sürecini görmüş olduk. Bütün müttefikler İsveç'in onay sürecinin de hızlı bir şekilde tamamlanmasının herkesin çıkarına olacağı üzerinde mutabık. İsveç'i de en kısa zamanda NATO ailesinin tam üyesi olarak karşılamayı büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum."

2022 yılı Mayıs ayında NATO'ya üyelik başvurusu gerçekleştiren Finlandiya'nın katılım protokollerine Meclis'in de dün onay vermesinin ardından 30 NATO ülkesindeki onay süreçleri bitirilmişti. Finlandiya'nın prosedürlerinin bitirilmesiyle ilerleyen günlerde resmi olarak NATO'nun 31'inci üyesi olması bekleniyor.

Yorumlar (0)