Stoltenberg, Türkiye'nin Finlandiya kararını yorumladı

Türkiye'nin, Finlandiya'nın NATO'ya üyelik sürecinin başlatılmasına onay vermesi uluslararası basında yankı uyandırdı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Önemli olan Finlandiya'nın da İsveç'in de NATO ailesine hızlıca katılmasıdır. Tam olarak aynı anda üye olmaları gerekmiyor." dedi.

DÜNYA 17.03.2023, 20:23 18.03.2023, 13:43 Hakan Öksüz
Stoltenberg, Türkiye'nin Finlandiya kararını yorumladı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya'nın NATO üyelik sürecinin başlamasına onay veren Türkiye'nin bu kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö arasında yapılan görüşmenin ardından çıkan olumlu kararın önemine değinen Stoltenberg, "Finlandiya, İsveç ve NATO bu kararla güçlenecektir. TBMM'deki sürecin bir an önce sonuca kavuşturulmasını temenni ediyorum." dedi.

"Tam olarak aynı anda üye olmalarına gerek yok"

Finlandiya'nın katılımıyla birlikte NATO'nun güçleneceğini ve bölgenin daha güvenli hale geleceğini vurgulayan Stoltenberg, "Önemli olan Finlandiya ile İsveç'in aynı anda NATO üyesi olması değil. İki ülkenin de hızlı şekilde üye olmasından yanayız. İsveç ile Finlandiya'yı NATO ailesine dahil edeceğimiz zamanı iple çekiyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)