Stoltenberg: Türkiye konusunda görüş ayrılığı var!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği operasyonun sonuçları konusundaki kaygılarımı daha önce dile getirdim. Görüş ayrılıklarımız var" açıklamasını yaptı.

DÜNYA 29.11.2019, 01:17
Stoltenberg: Türkiye konusunda görüş ayrılığı var!

Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı da örnek vererek "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" yorumunu yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Paris'te Elysee Sarayı'nda bir araya geldi.

Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası düzenle ortak basın toplantısında konuşan Stoltenberg, NATO üyeleri arasında Suriye'nin kuzeyindeki durum da dahil çeşitli konularda görüş ayrılığı kaydetti.

"Görüş ayrılıklarımız var"

Stoltenberg, "Türkiye konusu üyeler arasındaki görüş ayrılıklarının önemli bir örneği. Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği operasyonun sonuçları konusundaki kaygılarımı daha önce dile getirdim. Görüş ayrılıklarımız var" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, "DEAŞ ile mücadele ilerleme kaydettik ancak henüz mücadele sona ermedi. DEAŞ, kısa süre önceye kadar İngiltere büyüklüğünde toprakları elinde tutuyordu. Bunu değiştirmeyi başardık ve bu çabaları sürdüreceğiz" dedi.

Yorumlar (0)