Stoltenberg'den Türkiye açıklaması: "Sadece haritaya bakın ve görün"

Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu vurgulayan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Sadece haritaya bakarsanız bunu herkes görebilir” diye konuştu.

DÜNYA 10.03.2021, 10:50 10.03.2021, 16:11
Stoltenberg'den Türkiye açıklaması: "Sadece haritaya bakın ve görün"

Türkiye, ne yazık ki uzun yıllardır NATO bünyesinde dâhil olduğu etkinliklere en ön saflarda yerini alırken, terörle mücadelede aynı hassasiyeti göremiyor.
 
Türkiye'nin, Rusya, Çin, Pakistan ve yeri geldiğinde İran eksenli ilişkilerini artırma çabası AB, ABD ve NATO’yu rahatsız etmişe benziyor.

Türkiye sorusu!

Kaliforniya Stanford Üniversitesi Uluslararası Güvenlik ve İşbirliği Merkezi’nde organize edilen ‘NATO’nun adaptasyonu’ konulu video konferansa NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de kaytılım gösterdi. 

Son dönemin gündem yaratan konu başlıklarından olan ‘Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemleri’  almasıyla ilgili bir soruya yanıt veren Stoltenberg, NATO’nun bu farklılıkları ve sorunları tartışmak ve çözüm bulmak için en iyi platform olduğunu vurguladı.

Stoltenberg, Türkiye’de S-400 başta olmak üzere Doğu Akdeniz ve mülteci sorunları gibi konularda endişelerin dile getirildiğini kaydederek, şunları söyledi:

‘Haritaya bakarsan görürsün’

“Fakat şunu daha net anlamalıyız ki Türkiye çok önemli bir müttefik. Sadece haritaya bakarsan ne kadar önemli olduğunu anlayabilirsin.

‘Havalimanları çok önemli’

Terör örgütlerinin yuvalandığı özellikle Irak ve Suriye’ye sınırı olduğundan, DEAŞ ile mücadelede kaydedilen ilerlemeden, bölgede DEAŞ’in kontrol ettiği bölgelerde milyonlarca insanın özgürleştirilmesinden, altyapı temelleri ile Türkiye'deki havalimanları hayati önem taşıyor.”
 

Yorumlar (0)