Stoltenberg: Cumhurbaşkanı Erdoğan haklı

Jens Stoltenberg, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifade ettiği endişeleri ciddiye almak mecburiyetindeyiz çünkü Türkiye gerçek anlamda bir terör tehditleriyle karşı karşıya." diye konuştu.

DÜNYA 15.06.2022, 00:51
Stoltenberg: Cumhurbaşkanı Erdoğan haklı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Hollanda'nın Lahey şehrinde Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin ev sahipliğinde 29-30 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Madrid Zirvesi'ne hazırlık niteliğinde gerçekleştirilen çalışma yemeğine iştirak etti.

"Türkiye gerçek anlamda bir terör tehditleriyle karşı karşıya"

Yemeğin ardından konuşan Stoltenberg, yeni tamamladığı İsveç ve Finlandiya ziyaretlerinin pozitif bir atmosferde geçtiğini kaydederek, iki ülkenin de Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadelesi de dahil olmak kaydıyla dile getirdiği tüm endişeleri ortadan kaldırmak için gerçekleştirdiği faaliyetlerini büyük bir memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği endişeleri ciddiye almak mecburiyetindeyiz çünkü Türkiye gerçek anlamda bir terör tehditleriyle karşı karşıya." diyen Stoltenberg, ülkemiz gibi önemli bir NATO müttefiki endişeye sahipse oturup konuşularak bir çözüm bulunacağını belirtti.

Rutte: Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılacağına inanıyorum

Hollanda lideri Rutte de haziran ayı sonunda İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenecek olan NATO Zirvesi'nin öncesi ve sonrasında çözüm bulmak adına çalışılacağını söyleyerek, ülkemizin tüm endişelerinin ortadan kaldırılarak Finlandiya ve İsveç'in nihayetinde NATO'ya katılacağına olan inancının tam olduğunu aktardı.

Andersson: Türkiye ile diyaloga devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ve Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, İsveç'in Södertalje şehrinde buluşarak güncel hususları görüştü.

Görüşmenin akabinde konuşan Andersson, İsveç ile Türkiye arasındaki NATO müzakerelerine işaret etti.

NATO sürecinde yoğun mesainin sürdüğünü kaydeden Andersson, "Finlandiya ile ortak hareket ediyoruz. Problem çözülene değil Türkiye ile diyaloga devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." dedi. 

Marin: Süreç donabilir

Marin de birkaç hafta içinde Madrid'de düzenlenecek olan NATO Zirvesi'nden evvel bir çözüme ulaşılmasının çok önemli olduğunun altını çizdi.

Sürecin donma ihtimali olduğunu söyleyen Marin, "Halihazırda bir ivme var, bu süreç ilerlemeli. Problemleri ciddiye alıyoruz ve diyalog için çaba sarf ediyoruz." diye konuştu. 

Yorumlar (0)