Sri Lanka'nın yeni başbakanı belli oldu

Kısa süre önce yemin ederek görevine başlayan Sri Lanka Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe, başbakanlık görevine Dinesh Gunawardena’yı atadı. 

DÜNYA 22.07.2022, 15:54 23.07.2022, 07:22
Sri Lanka'nın yeni başbakanı belli oldu

Bir süredir ekonomik sorunlarla boğuşan ve ülke içi protesto gösterilerine sahne olan Sri Lanka’nın yeni başbakanı belli oldu. Eski Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın yurt dışına çıkarak istifa etmesi sonrası parlamentoda gizli oylama yapılmış ve ülkenin yeni devlet başkanı olarak Wickremesinghe seçilmişti. 

Dışişleri Bakanı olarak da görev yapmıştı

Göreve başladıktan sonra başbakanlık görevi için bir dizi görüşmelerde bulunan Wickremesinghe, Dinesh Gunawedena’da karar kıldı. Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, başbakanlık görevine Dinesh Gunawardena’nın atandığı duyuruldu. Yeni başbakan daha önce de Eğitim Bakanı, Dışişleri Bakanı ve Su Temini ve Drenaj Bakanı olarak görev yapmıştı. 

Yeni başbakan için yemin töreni düzenlendi

Atama kararı sonrası 73 yaşındaki Gunawardena için parlamentoda yenim töreni düzenlendi. Törende konuşan yeni başbakan, zor bir dönemde ülke yönetimini devraldıklarını belirterek, tüm vatandaşlardan destek talep etti. 

Protestolar devam ediyor

Öte yandan ekonomik sorunlar ve kıtlık sebebiyle aylardır büyük çaplı protestolara sahne olan Sri Lanka’da eylemler devam ediyor. Başkent Kolombo’da bir araya gelen yüzlerce vatandaş, ellerindeki pankartlar eşliğinde sloganlar atarak ekonomik sorunlara tepki gösterdi. Eylemcilere polis ve güvenlik güçleri müdahale etti. Protestocuların pankartlarını ve çadırlarını tek tek kaldıran polisler, bazı şahısları ise gözaltına aldı. 

Yorumlar (0)