Sri Lanka'dan yardım çağrısı: Muhtacız!

Ülkesindeki ekonomik krizin inanılmaz boyutlara ulaştığını belirten Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, "Uluslararası toplumun acil yardımına muhtacız." dedi.

DÜNYA 26.05.2022, 23:56 27.05.2022, 16:35 Hakan Öksüz
Sri Lanka'dan yardım çağrısı: Muhtacız!

Japonya'da düzenlenen "Asya'nın Geleceği" etkinliğine online olarak katılan Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, ülkesindeki ekonomik krizin ulaştığı boyuttan bahsetti. 

Sri Lanka halkının inanılmaz bir ekonomik kriz içinde debelendiğini kaydeden Rajapaksa, "Uluslararası toplumun acil yardımına muhtacız." dedi.

"Gıda ve ilaç temini konusunda ciddi sıkıntılar mevcut"

Ekonomik kriz nedeniyle ciddi bir toplumsal huzursuzluğun yaşandığını dile getiren Sri Lanka Devlet Başkanı Rajapaksa, "Özellikle gıda ve ilaç temini konusunda ciddi sıkıntılar var. Uluslararası toplumun yardımına muhtacız. Koronavirüs salgını ve son aylarda küresel ölçekte yükselen enflasyon, bu krizin en büyük nedenlerinden biri. Bizim gibi savunmasız kalan ülkelere destek vermek, küresel finansal istikrar için de oldukça önemli." ifadelerini kullandı.

Elektrikler günün 13 saati kesik!

Sri Lanka'da yaşanan ekonomik kriz, elektrik kesintilerinin günde ortalama 13 saate çıkmasına neden oldu. Ürün fiyatlarına gelen inanılmaz orandaki artışların ardından elektriksiz kalan Sri Lanka halkı, sokaklara dökülerek hükümeti protesto etti. 

Başkent Kolombo'da göstericiler ile hükümet yanlıları arasında çıkan arbedeye müdahale etmek için ordu göreve çağrıldı. Olaylarda 8 kişi can verdi, en az 250 kişi yaralandı.

Yorumlar (0)