Squid Game’e benzetilen dans yarışması, tepkilere sebep oldu 

Hollanda’da bir televizyon kanalında düzenlenen “Dans Maratonu” yarışmasında 200 kişi, 100 bin Euroluk ödül için 50 saat boyunca durmaksızın dans etti. Yarışma Squid Game’e benzetilince dünya genelinde tepkiler yükseldi. 

DÜNYA 18.10.2021, 11:25 18.10.2021, 17:54
Squid Game’e benzetilen dans yarışması, tepkilere sebep oldu 

Hollanda’nın ünlü kanallarından birinde “Dans Maratonu” isimli bir yarışma düzenlendi. 200 kişinin katıldığı yarışmada 100 bin Euro’luk ödül için 50 saat boyunca dans etme zorunluluğu bulunuyordu.  

En az molayı veren kazandı 

Yarışmaya katılan 200 kişi arasında en kısa süreli molayı veren yani en uzun süre ayakta kalıp dans etmeyi başaran kişi yarışmayı kazandı. Yarışmayı kazanan çiftin 50 saat içinde yalnızca 35 dakikalık mola verdiği öğrenildi. Jermaine ve Twatha çifti, 100 bin Euro’nun kazananı olurken sağlık durumları hakkında ise bilgi verilmedi. 



2 yarışmacı hastanelik oldu 

Akciğer hastalarına tedavi için destek sağlamayı amaçlayan yarışma, 14 Ekim 2021 Perşembe günü başladı. Toplam 50 saat süren yarışma, 17 Ekim Pazar günü yerel saat ile 22.30’da son buldu. Yarışmacılardan 2’si sedyeyle hastaneye kaldırılırken bu 2 kişiden 1’inin finale kalan kişi olduğu öğrenildi.  



Squid Game’e benzeyen yarışmaya tepki yağdı 

“Dans Maratonu” isimli yarışma, dijital yayın platformunda yayınlanan Squid Game isimli diziye benzetildi ve yarışma için dünya genelinde tepkiler yükseldi. Dans yarışmasının düzenlendiği kanal ise eleştirilere şu şekilde yanıt verdi: “Katılımcıların güvenliği konusunda hiçbir zaman endişe duymadık çünkü katılımcılar, yarışmadan önce çeşitli testlerden geçtiler. Kendileri hem görsel açıdan hem de ekipman ile yarışma boyunca gözlemlendi. Program boyunca 56 sağlık çalışanı kanalda görev aldı.” 

Yorumlar (0)