'Squid Game'i ülkeye sokan kişiye idam cezası

Dijital bir platformda yayımlanan Güney Kore yapımı Squid Game adlı diziyi Kuzey Kore'ye gizlice sokmak gerekçesiyle suçlanan şahsın idam cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Diziyi taşınabilir bellek ile satın aldığı belirlenen lise öğrencisi ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

DÜNYA 25.11.2021, 23:14 26.11.2021, 18:01
'Squid Game'i ülkeye sokan kişiye idam cezası

Dünyaya tamamen kapalı olan yönetim şekliyle bilinen Kuzey Kore, yeni bir skandalla daha dünya gündemine oturdu. Batılı ülkelerin kültürünün halkta karşılık görmesini engellemek maksadıyla sert tedbirlere başvuran yönetim, söz konusu diziyi ülkeye sokmakla suçlanan bir şahsı idamla cezalandırdı. Diziyi satın aldığı belirlenen bir lise öğrencisi müebbet hapse mahkum edilirken, diziyi seyreden diğer 6 öğrencinin ise 5 sene boyunca ağır işlerde çalıştırılacağı öğrenildi.

Öğretmenler de nasibini aldı

Güney Kore basınında yer alan haberde, ceza verilen öğrencilerin eğitim gördüğü okulda görev yapan öğretmenlerin de olayda sorumlulukları olduğu gerekçesiyle görevden alındığı belirtilirken, eğitim kurumunun yöneticilerinin ise sürgün edileceği kaydedildi.

Her şey devlet kontrolünde

Televizyon, internet gibi teknolojilerin tamamen devlet kontrolünde olduğu ülkede yönetim, halkın hemen her hareketini yakından izliyor. Geçtiğimiz ekim ayında ülkede devlet medyasınca "İnsanlığın aşırı derecede rekabet neticesinde yok edildiği kapitalist Güney Kore halkının canavarca ruha sahip doğasının bir örneği" olarak tanımlanan dizinin Kuzey Kore'de gizlice yayıldığı iddia ediliyor.

Yorumlar (0)