Squid Game gerçek oluyor: Başvurular başladı

Son günlerde milyonlarca kez izlenen Squid Game isimli dizi, gerçek hayata uyarlandı. Dünya genelinde büyük ilgiyle karşılanan diziden hareketle Abu Dabi'de özel bir yarışma gerçekleştirilecek. 12 Ekim'de yapılacak etkinlikte katılımcılar, dizide geçen “Kırmızı Işık-Yeşil Işık”, “Kâğıt çevirme”, “Dalgona şeker yarışması”, “Ddakji” ce “misket” gibi oyunları oynayacak.

DÜNYA 13.10.2021, 11:21 13.10.2021, 12:34
Squid Game gerçek oluyor: Başvurular başladı

Son günlerin popüler dizisi, Kore yapımı Squid Game, gerçek oldu. 

300 kişi başvurdu

Dünya genelinde büyük bir ilgiyle takip edilen Squid Game isimli diziden hareketle, Abu Dabi'de özel bir yarışmanın gerçekleştirileceği açıklandı. 12 Ekim’de, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Kore Kültür Merkezi tarafından düzenlenecek olan yarışmada 30 kişinin yarışacağı belirtildi. İki oturumda yapılacak etkinliğe şimdiden 300 kişinin başvurduğu duyuruldu.

Ekonomik sıkıntılar içindeki çaresiz insanları işliyor

17 Eylül'de online bir platform üzerinden yayınlanan “Squid Game", ABD'de de zirveye çıktı. Kore yapımı dizi, ciddi ekonomik problemler sebebiyle bunalan çaresiz insanları işliyor. Çıkış yolu bulamayan 456 farklı oyuncu, 45 milyar wonluk büyük ödülü kazanma arzusuyla Kore’deki çocuk oyunlarından ilham alınan birtakım ölümcül mücadeleye katılıyor.

Dört oyun oynanacak

Abu Dabi’deki merkezin etkinlik sayfası, dizideki 6 oyundan 4’ünün etkinlik esnasında oynanacağını duyurdu. Bunlar, "Red Light, Green Light" ve "Dalgona Candy", "Ddakji" (kağıt çevirme) ve misket oyunları olarak açıklandı. 

Fakat yarışmaya katılıp kazanan kişiye, para ödülü değil, dizideki yeşil eşofman hediye edilecek. Merkez tarafından düzenlenecek oyunların 2 saatlik bir turnuva şeklinde yapılacağı belirtilirken, elenenlerin oyunların geri kalanını izleyebileceği aktarıldı. 

Başvurular başladı

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri’nde, "Squid Game" versiyonuna katılmak isteyenlerin, dizi ile ilgili temel bilgilerini test eden 3 soruluk bir formu doldurmaları gerekiyor. 

BAE Kore Kültür Merkezi direktörü Nam Chan-woo, yarışmaya katılacak olanların dizinin logosunun bulunduğu tişörtler giyeceklerini, etkinlik çalışanlarının da pembe daire, kare ve üçgen maskelerin olduğu kostümler giyeceğini açıkladı. 

Nam, "K-Pop'ın 2010'lu yıllarda YouTube üzerinden dünya genelinde popülerlik kazanması gibi, online platformların Kore yapımlarının küresel bir şekilde yayılması adına bir kanal olacağını düşünüyorum" sözlerini kullanırken, ayrıca söz konusu etkinliğin, Kore kültürünü ve onların çocukluk oyunlarını tüm dünyaya tanıtmak için gerçekleştirildiğini aktardı.

Dizi küresel bir trend oluşturdu

“Squid Game" ateşi internet ortamını kasıp kavurmayı sürdürüyor. Dizi, daha önce yaygın olan Kore oyunlarını ve atıştırmalıklarını adeta küresel bir trende dönüştürüyor.

Son günlerde, dizinin oyunlarından klan dalgona şekerleri üreten firmalar, vatandaşların taleplerime yetişemediklerini açıkladı. Öte yandan dünyanın birçok mağazasında, yeşil retro eşofmanlar vitrinlerde yer bulmaya başladı.

Yorumlar (2)
Qumral 2 yıl önce
Guzel
Damala nisa 2 yıl önce
Azrebenyecan rize