SpaceX’in Fransız astronotundan “Mekkeli” bayram paylaşımı 

SpaceX’in uzay istasyonunda görevli olan Fransız astronot Thomas Pesquet, Kabe’nin parlaklığı ile kolayca seçildiği Mekke’nin uzaydan çekilmiş fotoğrafı eşliğinde bayram kutladı. 

DÜNYA 13.05.2021, 09:40 14.05.2021, 09:40
SpaceX’in Fransız astronotundan “Mekkeli” bayram paylaşımı 

SpaceX Falcon 9 roketi ile uzaya gönderilen ve 23 Nisan 2021’den bu yana Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapan Fransız astronot Thomas Pesquet, Müslümanların kalbini fethedecek bir paylaşım yaptı. 

Pesquet’in yaptığı paylaşımda tüm canlılığı ve parlaklığı ile Kabe ve Mekke şehri yer alıyordu. Uzaydan çekilen bu fotoğraf ile Müslüman aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayan Pesquet, olumlu dönütlet aldı.



Sosyal medya hesabından kutladı

Astronot, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafa “Mekke! O kadar parlak ki göz kamaştırıyor” notunu düştü. Fransızca ve İngilizce olarak yazdığı nota da “Eid Mubarak” (Hayırlı Bayramlar) etiketi iliştirdi.

Fransız astronotun paylaşımının altında herkes olumlu dileklerini dile getirirken dünyanın dört bir yanından insan da Müslüman aleminin bayramını kutladı.



Büyükelçi de paylaştı

Fransa Suudi Arabistan Büyükelçisi Ludovic Pouille ise astronotun paylaşımını “Mekke-i Mükerreme uzaydan harika görünüyor” notu ile tekrar paylaştı. Büyükelçi Pouille, Suudi Arabistan’da yaklaşık 6 bin Fransızın yaşadığını ve herkesin bu jest karşısında gururlandığını belirtti.  

Yorumlar (0)