SpaceX merkezinde Kovid-19 alarmı: Yüzlerce yeni vaka...

SpaceX'in Güney Kaliforniya’da bulunan merkezinde en az 132 personelin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı açıklandı. 

DÜNYA 21.12.2021, 13:23 22.12.2021, 08:47
SpaceX merkezinde Kovid-19 alarmı: Yüzlerce yeni vaka...

Elon Musk’ın uzay taşımacılığı firması SpaceX, son dönemde genel merkezdeki Kovid-19 vakalarıyla uğraşıyor.

132 Kovid vakası

Son gerçekleştirilen testlerde, şirketin Güney Kaliforniya'da bulunan merkezinde en az 132 personelin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı duyuruldu. Şirketteki bu salgın krizinin, son dönemde ülkede etkisini gösteren Omicron varyantıyla ilişkili olduğu aktarılıyor.

Son günlerde art arda gelen fırlatma görevlerinin sebep olduğu yoğun çalışmaların da salgını tetiklediği iddia ediliyor. Cumartesi günü SpaceX, 52 Starlink isimli internet uydusunu Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü’nden yörüngeye fırlattı. Bu fırlatmadan 18 saat sonra ise Türksat 5B uydusunu Florida’da bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatmıştı. İki görev arasında geçen 18 saat, SpaceX tarihinde aynı zamanda yeni bir rekora işaret ediyor.

SpaceX’in Kaliforniya’da bulunan merkezinde, Crew Dragon kapsülleri ve Falcon 9 roketlerini inşa çalışmaları için 6 bine yakın kişi çalışıyor.

Musk, sınırlamalara tepki göstermişti

Koronavirüs salgının ilk günlerinde Elon Musk, uygulanan kısıtlamalara tepki göstermiş ve gerekli tedbirleri almamıştı.

Öte yandan Musk, geçen senenin mayıs ayında halk sağlığı kurallarına karşı çıkarak Tesla’nın Fremont fabrikasında üretim faaliyetlerini sürdürmüştü.

Geçtiğimiz günlerde SpaceX CEO'su Musk, Starship roket motoru imalatında problemler yaşandığını ve firmanın iflas riski altında olduğunu söyleyerek, herkesi gece gündüz çalışmaya çağırmıştı.

Yorumlar (0)