Sosyal medyalar Rusya’nın talebiyle protesto içeriklerini engelledi

Rusya’nın Bilgi Teknolojileri denetleme kurumu gençleri izinsiz protestolara teşvik eden web site ve paylaşımların engellenmesi için sosyal medya siteleriyle anlaşma sağladı.

DÜNYA 25.01.2021, 10:57 25.01.2021, 14:40
Sosyal medyalar Rusya’nın talebiyle protesto içeriklerini engelledi

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu’nca gençlerin tehlikeli ve yasa dışı faaliyetlerine girmelerine sebep olabilecek bilgilerin yayılması için sosyal medya sitelerine geçtiğimiz hafta bir uyarı gönderilmişti.

Roskomnadzor’dan gerçekleştirilen açıklamada, ülkede faaliyeti olan TikTok, Youtube ve Instagram gibi sosyal medya web sitelerinin, izinsiz bir şekilde gençleri protestoya katılmaya teşvik eden içerikleri silmeye başladıkları ifade edildi.

Açıklamada sitelerin talebe uymaya başladıklarına yer verilerek, “Vkontakte ve Youtube gibi içerik üreticiler yüzde 50’sini sildi. Instagram ise yüzde 17’sini, TikTok yüzde 38’ini sildi.” ifadelerine yer verildi.

Web sayfalarına erişim engelleniyor

Rusya Başsavcılığınca yapılan açıklamada protestolara katılmaya ilişkin çağrıları içeren web sitelerine erişimin kısıtlanmasının talep edildiği ifade edilirken, konuya dair gereken adımların atıldığı bilgisi paylaşılmıştı.

Olayın geçmişi…

Kremlin’e muhalif olan 44 yaşındaki Aleksey Navalnıy isimli bir kişi Omsk’tan Berlin’e 22 Ağustos 2020 tarihinde uçakla nakledilmişti.

Tedavisinin sürdüğü Almanya’dan dönünce Navalnıy havaalanında gözaltına alınmıştı ve hemen ardından tutuklanmıştı.

Navalnıy yanlıları 23 Ocak tarihinde ülke genelinde protesto gösterilerinin gerçekleştirilmesi çağrısı yapmıştı.

Yorumlar (0)