Sonunda temiz hava! İspanyol çocuklar altı hafta sonra sokakta

İspanyol çocuklar, Avrupa'nın en sıkı koronavirüs kilitlemelerinden birinin uygulandığı İspanya'da önlemlerde gevşemeye gidilmesiyle altı uzun haftadan sonra ilk kez evlerinden dışarı çıktı.

DÜNYA 26.04.2020, 15:57 26.04.2020, 16:12
Sonunda temiz hava! İspanyol çocuklar altı hafta sonra sokakta

İspanya'nın yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı aldığı önlemlerdeki gevşeme kararı, bir aydan fazla bir süre içerisindeki Covid-19 kaynakllı can kayıplarının en düşük günlük artışını kaydetmesiyle geldi.

İspanyol çocuklar için her gün ebeveynlerinin denetimi altında bir saatlik açık hava etkinliğine izin verilmeye başladı. Sabah 09.00'dan akşam 21.00'e kadar olan sürede çocuklar evlerinin 1 kilometre etrafındaki açık alanlara çıkabilecekler.

Hükümetin 14 Mart'ta olağanüstü hal ilan etmesinden, kamusal yaşamı kapatıp ekonomik faaliyetlere ara vermesinden bu yana ilk kez 14 yaşından küçüklere dışarıya çıkma izni verildi. Koruyucu maskeler giyen çocuklar Madrid sokaklarında dolaştı.

9 yaşındaki Lucia Ibanez, annesiyle bir yürüyüş için dışarı çıktığına aşırı mutlu olduğunu söyleyerek hiç özlemeyeceğini düşündüğü okulunu bile çok özlediğini söylüyor. Ancak İspanya'daki okullar bir süre daha kapalı kalacağa benziyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, Covid-19 teşhisi konan 288 kişinin daha hayatını kaybettiğini, ve bunun Cumartesi günkü 378 ve Cuma günkü 367'ye kıyasla son bir ay içindeki ölü sayısında en düşük günlük artış olduğunu bildirildi.

Bu, toplam ölüm sayısını 23 bin 190'a getirirken, ülkedeki toplam vaka sayısı ise 207 bin 634'e yükseldi. 

Yorumlar (0)