Son 9 ayda 4 Müslüman öldürülmüştü! ABD'de cinayetlerin baş şüphelisi yakalandı

​​ABD'nin Albuquerque kentinde son 9 ay içinde 4 Müslüman cinayetinin işlenmesi tepkilere yol açmıştı. Bunun üzerine Twitter’dan bir açıklama yapan Albuquerque Polis Departmanı Şefi Harold Medina, "Albuquerque'de bir Müslüman erkeğin öldürülmesine karıştığı düşünülen aracın izini takip ettik. Sürücü gözaltına alındı ve cinayetlerin şüphelisi o." sözlerini kullandı.

DÜNYA 10.08.2022, 08:18 10.08.2022, 16:18
Son 9 ayda 4 Müslüman öldürülmüştü! ABD'de cinayetlerin baş şüphelisi yakalandı

ABD’nin New Mexico eyaletinde, son günlerde meydana gelen Müslüman cinayetleri tepki devam ediyor.

Son 9 ayda 4 Müslüman cinayet

Albuquerque’de son 9 ay içinde 4 Müslüman cinayeti sebebiyle ABD Başkanı Joe Biden açıklamalarda bulunmuştu.

"Üzgün ve öfkeliyim"

Twitter hesabından açıklama yapan Biden,, “Korkunç cinayetler sebebiyle üzgün ve öfkeliyim." ifadelerini kullanmıştı.

"Şüpheli gözaltına alındı" açıklaması

Öte yandan Twitter’dan bir açıklama yapan Albuquerque Polis Departmanı Şefi Harold Medina, "Albuquerque'de bir Müslüman erkeğin öldürülmesine karıştığı düşünülen aracın izini takip ettik. Sürücü gözaltına alındı ve cinayetlerin şüphelisi o." sözlerini kullandı.

Polis, olaya ilişkin detayların daha sonra aktarılacağını ifade etti.

Önceki gün polis ekipleri, saldırılarla bağlantılı olduğunu tahmin ettiği gri bir aracın görüntüsünü ve ayrıntılarını yayımlayarak, aracın bulunması için halka çağrı yapmıştı.

Albuquerque'da Müslüman cinayetleri

New Mexico eyaletinin en büyük kenti Albuquerque'da, 3'ü son iki haftada olmak üzere geçen kasım ayından beri 4 Müslümanın öldürülmesi korku ve endişeye yol açmıştı.

Kasım 2021'de 62 yaşındaki Mohammad Ahmad, helal market işletmesinin arkasında bulunan parkta ölü bulunmuştu.

26 Temmuz'da 41 yaşındaki Aftab Hussein, apartmanının park yerinde öldürülmüştü.

1 Ağustos'ta 27 yaşındaki öğrenci lideri Muhammad Afzaal Huşsain, New Mexico Üniversitesi civarında vurularak öldürülmüş, 5 Ağustos Cuma günü ise 25 yaşındaki Naeem Hussain saldırıların son kurbanı olduğu bildirilmişti.

"Yönetim güçlü bir şekilde Müslümanların yanında duruyor"

Albuquerque Polis Departmanı, katledilen Müslümanların din ve ırk temelli olarak hedef seçildiklerine ve söz konusu katilin aynı kişi ya da kişiler olduğunu düşündüklerini söylemişti.

Twitter’dan paylaşım yapan ABD Başkanı Joe Biden da "Albuquerque'de 4 Müslümanın korkunç şekilde öldürülmesi beni üzdü ve öfkelendirdi. Bu konuda tam soruşturma devam ederken, dualarım onların aileleriyle ve yönetim, Müslümanların yanında güçlü şekilde duruyor. ABD’de bu nefret dolu saldırıların yeri yok." sözlerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)