Son 30 yılın en düşük seviyesi: O ülke doğumda geriye gidiyor

İstatistikler, 1994 yılından bu zamana kadar Fransa’da doğum oranının en dip düzeylerde görüldüğünü ortaya koyuyor.

DÜNYA 11.05.2023, 15:22
Son 30 yılın en düşük seviyesi: O ülke doğumda geriye gidiyor

Avrupa'da hızlı bir şekilde artış gösteren yaşlı nüfus oranları tersine dönmüyor. Fransa'da paylaşılan veriler, nüfusun son 30 senenin en düşüş seviyesinin görüldüğünü açığa çıkardı.

Ulusal İstatistik ve Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü tarafından aylık yayınlanan demografi raporuna göre, mart ayında Fransa'da günlük yaklaşık 1816 bebek dünyaya gözlerini açtı.

1994'ten bu zamana kadar en düşük düzeyde

Doğum oranı ülke çapında son 30 senede aylık temelde verilerin ele alındığı 1994 yılından bu zamana kadarki en düşük seviyeyi gördü. Öte yandan Mart 2022'ye göre bu sene aynı zaman zarfında yenidoğan oranında yüzde 7 oranında düşüş kaydedildi.

Başkent Paris'in bulunduğu Ile-de-France ile Occitanie kesiminde bebek doğumları ülkenin deniz aşırı topraklarına kıyasla daha da düşüşe geçmiş durumda.

Doğurganlık hızı düşüşe geçti

Fransa İstatistik Ofisi (INSEE), ülkedeki yenidoğan sayısının düşüşünün, doğurganlık çağındaki kadın sayısındaki azalmaya ve son yıllarda doğurganlık hızının yavaşlamasına bağlı olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıl 723 bin bebeğin doğduğu Fransa'da, yenidoğan sayısı 1946 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Ayrıca, çoğunluğu göçmen kökenli 161 binden fazla kişinin ülkeden gönderilmesinin de nüfus artış hızının düşmesinde etkili olduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)