Son 18 saatte sahadaki gelişmeler!

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna ait 13 adet T-72 tankını, 2 adet zırhlı aracı, 4 adet Grad füze sistemini, 2 adet Akatsiya kundağı motorlu obüsü, 3 adet D-30 obüsü ve 2 adet radar sistemini nokta atışıyla param parça etti. 6 adet T-72 tankını ise tam çalışır hâlde ele geçirildi.

DÜNYA 09.10.2020, 10:24 11.10.2020, 12:30
Son 18 saatte sahadaki gelişmeler!

Azerbaycan ordusunun, işgal altındaki topraklarını Ermeni güçlerinden temizlemek için başlattığı "kurtarma operasyonu"na devam ediyor.

Sahadan tüm gelişmeleri görüntü ve fotoğraflarla belgelendirerek uluslararası kamuoyu ile paylaşan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, şiddetli çatışmaların tüm cephe boyunca sürdüğünü bildirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıklamasında şu bilgileri verdi:

"Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan ordusuna ait kritik noktalardaki hedefleri ateş altına alarak Ermeni güçlerinin hareket kabiliyetini tamamen kısıtlamıştır. Alınan önlemler sonucunda Ermenistan ordu kuvvetleri arasındaki etkileşim ve kontrol tamamen kaybedilmiştir. Sahadan aldığımız istihbarata göre Ermeni ordusu birimleri arasında kargaşa yaşanmaktadır ve Ermeni askerleri topluca firar etmiştir.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin dünkü operasyonlarında Ermenistan ordusunun 5. Muhrip Alayı karargahı vurulmuş, operasyonlarda Ermeni 10. Muhrip Tümeni'nin kurmay başkanlığını yapan Albay Samvel Grigoryan ağır yaralanmıştır. Albay Samvel Grigoryan'ın ölüp ölmediği ile ilgili bilgi edinilememiştir. Ermeni 5. Muhrip Alayının topçu birlikleri komutanlığını yapan Yarbay Arman Dermeyan ile birlikte çok sayıda askerin etkisiz duruma getirildiği tespit edilmiştir.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Hankendi şehrinde bulunan Ermenistan ordusuna ait askerî birlikleri vurmuş, ağır kayıp veren askeri birlikler ivedilikle tahliye edilmiştir. Azerbaycan ordusunun, Ermeni ordusu kışlalarından birinin sığınağını tespit etmiş ve yapılan topçu ateşi sonucu burada da çok sayıda Ermeni askeri etkisiz duruma getirilmiştir.

Dün öğle saatlerinden bu sabaha kadarki 18 saatlik sürede Azerbaycan ordusunun imha ettiği Ermenistan ordusuna ait askerî araç ve techizatlar şu şekildedir:

- 13 adet T-72 tankı
- 2 adet zırhlı araç
- 4 adet Grad füze sistemi
- 2 adet Akatsiya kundağı motorlu obüsü
- 3 adet D-30 obüsü
- 2 adet radar sistemi
- Çok sayıda zırhlı personel taşıyıcı araç (ZPT)

Azerbaycan ordusu, cephe hattının bir istikametinde düzenlediği operasyonda ise Ermenistan ordusunun 49. tank tugayı envanterine kayıtlı 6 adet T-72 tankını tam çalışır durumda ele geçirmiştir."

Yorumlar (0)