Sömürüye karşı çıktı! Yine "6 saat mesai" dedi...

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, "haftada 4 gün, günde 6 saat mesai" mesai çağrısını yineleyerek, bu şekilde üretkenliğin artacağını söyledi. 

DÜNYA 25.08.2020, 16:40
Sömürüye karşı çıktı! Yine "6 saat mesai" dedi...

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, başka ülkelerde yaşayan ve uzun mesai saatlerinde çalışmak zorunda kalan insanları özendirecek bir çağrıda bulundu.

Finlandiya Başbakanı Marin, "haftada 4 gün, günde 6 saat mesai" sistemini uygulamak istediklerini ifade etti. 

Marin, Sosyal Demokrat Parti'nin kongresinde yaptığı açıklamada, günde 8 saat olan mesai süresinin azaltılması gerektiğini söyleyerek, bu şekilde üretkenliğin artacağına dikkat çekti. 

Ülkesinde çalışma saatlerinin azaltılması ve işçilerin daha iyi çalışma koşullarına sahip olması konusunda vizyon oluşturulması gerektiğini aktaran Marin, bunun için somut hamlelerde bulunulacağını belirtti. 

Marin, söz konusu düzenlemenin, Finlandiya'da istihdam oranını yüzde 75'e yükseltme ve iyi bir kamu finansmanına sahip olma amaçları ile çelişmeyeceğini ifade etti. 

İşçilere destek veren Marin, işgücü verimliliğinde yaşanan artışla beraber Finlandiya'ya refah geldiğini ve söz konusu refahın yalnızca girişimciler ile mal sahipleri tarafından değil, işçiler tarafından da paylaşılması gerektiğini söyledi. 

Marin, 2019 yılının Aralık ayında göreve başlamıştı. Emekli maaşlarını artıran Marin, hükümetin harcama kesintilerinden bazılarını da iptal etmişti. 

Finlandiya'yı 2035 senesine kadar sıfır karbonlu duruma getirmeyi amaçlayan Marin, ekonomiye hareket kazandırmak için yeşil yatırım çağrısı yapmıştı.

Yorumlar (0)