Somali’de kıtlık: Günde yalnızca bir öğün yemek bulabiliyorlar

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, yeni tip koronavirüs salgınının ekonomisini olumsuz yönde etkilediği ülkelerin başında gelen Somali'de evlerde günde yalnızca bir öğün yemek yenebildiğini açıkladı.

DÜNYA 03.03.2021, 16:54 04.03.2021, 11:03
Somali’de kıtlık: Günde yalnızca bir öğün yemek bulabiliyorlar

Kovid-19'un küresel ekonomiye etkileri en çokta gelişmemiş ülkelerde hissediliyor. Buna göre Afrika ülekelerinden Somali’de yaşayan insanlar evlerinde günde yalnızca bir öğün yemek tüketebiliyor.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) tarafından yapılan açıklamada "Somali'deki gıda krizi, ailelerin günde sadece bir kez yemek yediğini gösteriyor" denildi.

Aynı açıklamaya göre salgınıjn ülkede yarattığı ekonomik yıkıntı nedeniyle Ağustos ayına kadar 5 yaş altı tahmini 850 bin çocuğun yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya kalabileceğine de dikkat çekildi.

Ülkede, 2020 yılında daha iyi bir yaşam sürme umuduyla 1,3 milyon kişi evini terk etmek zorunda kalırken, 2021 yılı içerisinde ise 3,1 milyon kişiye insani yardım ulaştırılması amaçlanıyor.

BM ve Somali hükümetinin raporlarına göre 2021 yılı için ülkedeki insani yardım faaliyetleri adına 1 milyar dolara ihtiyaç duyuluyor.

Yorumlar (0)