Solingen’de işten çıkarma eylemleri: Yüzlerce Türk çalışıyordu

Almanya'nın Solingen şehrinde iflas kararı veren jant firması Borbet kapıları kapattı. Çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu 600 personelin işten çıkarılmasının hukuksuz olduğu öne sürülerek başlatılan eylem 12 gündür sürdürülüyor.

DÜNYA 05.01.2023, 17:08 06.01.2023, 17:51
Solingen’de işten çıkarma eylemleri: Yüzlerce Türk çalışıyordu

Dünyaca ünlü jant firması Borbet geçtiğimiz günlerde iflas kararını duyurmuş ve kapıları kapatmıştı. 600 işçinin ortada kaldığı işten çıkarmada her gün fabrika önüne gidilerek protestolar düzenleniyor. 12. gününde de devam eden eylemlerde markanın birçok bölgede faaliyet gösterdiği ve Solingen'de bulunan fabrikasını kapatma kararına tepki gösterildi.

“Şaibeli iflas”

Bir gece içerisinde verilen bu kararın uygun olmadığını ifade eden İşçilerin sözcüsü Ali Çankaya, "30 senelik personele bile 2,5 aylık tazminat vermeyi planlıyorlar. Bu yapılan ödeme asla karşılık olmayacak. Biz bu iflas konusunda şaibe bulunduğunu düşünüyoruz." dedi.

Kendilerine, siyasetçilerden ve yerel yöneticilerden gereken destek gelmediğini aktaran Çankaya, "Solingen'de yer alan fabrika oldukça uzun bir süredir kar eden bir yerdi. Çok fazla miktarda siparişimiz de bulunuyordu, durmadan canla başla çalışma sağlıyorduk. Bu fabrika en iyi segmentteki araç jantlarını imal ediyordu. Verilen bu karara bir türlü anlam veremedik" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)