Sokakları süper kahramanlar bastı! Maske ve dezenfektan dağıttılar

Endonezya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında süper kahramanları "göreve çağırdı". Süperman ve Örümcek Adam'ın yanı sıra yerel kahraman Gatotkaca'nın kostümlerini giyen kişiler, halka maske ve dezenfektan dağıttı.

DÜNYA 04.05.2020, 15:24
Sokakları süper kahramanlar bastı! Maske ve dezenfektan dağıttılar

Endonezya'nın Cava Adası'nda yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Süperman, Örümcek Adam, Transformers ve Gatotkaca kostümleri giyen gönüllü kişiler, halka "Maske takın, ellerinizi yıkayın, güvende kalın." çağrısında bulundu. 

Makassar şehrinde Black Panther, Deadpool ve yerel bir kahraman olan Bima-X kostümü giyen kişiler, "Evde kalın" uyarısını yaptılar.

Süper kahramanlar, başkent Cakarta sokaklarında gezdiler.

Halka maske ile dezenfektan dağıtan süper kahramanlar, ellerin nasıl yıkanacağını ve yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunmak için neler yapılması gerektiğini aktardı. 

Etkinliği düzenleyen Cava yerlisi Widanarko, "Eğer süper kahramanlar tedbirleri desteklerse çocuklar kesinlikle kurallara uyar. Öncelikle ellerinizi yıkayın, ikincisi dışarıda dolaşmayın ve üçüncüsü her zaman maske takın." ifadelerini kullandı. 

Adada yaşayan Herni Kurniawati, söz konusu etkinlikten memnun olduğunu kaydederek, "Genellikle çocuklardan maske takmasını istemek çok zor oluyor, çünkü onların rahatını bozuyor." dedi. 

Endonezya'nın Cava Adası'na bağlı Kepuh köyünde insanları evde tutmak üzere yüzleri beyaza boyanan ve kefene benzeyen beyaz kıyafetler giyen kişilerin sokaklarda dolaştıkları görülmüştü.  

Yorumlar (0)