Şok! İran Sağlık Bakanlığı, Hamaney'i yalanladı...

İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney'in koronavirüs ile ilgili iddialarına İran Sağlık Bakanlığından yalanlama geldi. Bakanlığın dinî liderni yalanlaması ülkede şok etkisi yarattı.

DÜNYA 26.03.2020, 12:00
Şok! İran Sağlık Bakanlığı, Hamaney'i yalanladı...

İran Sağlık Bakan Yardımcısı Ali Rıza Reisi, İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney'in "İranlıların genetiğine uygun olarak koronavirüsün (Covid-19) bir bölümü İranlılar için üretilmiş" iddiasını kesin bir dille yalanlayarak ülkede şaşkınlığa neden oldu.

Video konferans aracılığıyla Fars Haber Ajansına konuşan İran Sağlık Bakan Yardımcısı Ali Rıza Reisi, "Koronavirüs İran'a Çin'den geldi. Ülkedeki bazı medya organları Kovid-19'u iki kısım olarak göstermeye çalışıyor. İran'daki Kovid-19'la diğer ülkelerdeki Kovid-19 farklıymış gibi. Bu Kovid-19 Çin'de de İran'da da aynı." diye konuştu.

İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, 22 Mart Pazar günü İran devlet televizyonunda yayınlanan Nevruz konuşmasında, dünyayı sarsan yeni tip koronavirüsle (Covid-19) ilgili şu iddiayı ortaya atmıştı:

"Söylendiğine göre İranlıların genetiğine uygun olarak koronavirüsün bir bölümü İranlılar için üretilmiş."

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinrde 12 Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum şehrinde görülmüş, ardından İran'ın tamamına yayılmıştı.

İran Sağlık Bakanlığı, dün itibarıyla İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısının 2077'ye çıktığını, vaka sayısının ise 27 bin 17 olduğunu duyurmuştu.

İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney'i yalanlayarak ülkeyi şoka sokan İran Sağlık Bakan Yardımcısı Ali Rıza Reisi, basın toplantılarında sürekli terlediği ve ateşi çıktığı görülünce Covid-19 testi yapılmış, test sonucunun pozitif çıkması üzerine evinde karantinaya alınmıştı.

Yorumlar (0)