Soçi'den sonra ABD harekete geçti

Türkiye ile Rusya arasındaki Soçi Mutabakatı'nın ardından ABD hemen harekete geçti.

DÜNYA 23.10.2019, 08:48 23.10.2019, 15:02
Soçi'den sonra ABD harekete geçti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Fransa Genelkurmay Başkanı Orgeneral François Lecointre ve Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sir Nicholas Carter ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmenin Türkiye ile Rusya arasında Suriye konusunda sağlanan Soçi Mutabakatı'nın açıklanmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in, Fransız ve İngiliz mevkidaşları ile Ortadoğu'yu görüştüğü bildirildi.
 
ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay DeDe Halfhill, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Fransa Genelkurmay Başkanı Orgeneral François Lecointre ve Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sir Nicholas Carter ile telefonda görüştüğünü deklare etti.  
 
Amerika Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay DeDe Halfhill iki görüşmeye ilişkin de "Komutanlar (ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Fransa Genelkurmay Başkanı Orgeneral François Lecointre ve Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sir Nicholas Carter), Ortadoğu'daki mevcut güvenlik atmosferini görüştüler." açıklamasında bulundu.
 
Görüşmenin Türkiye ile Rusya arasında Suriye konusunda sağlanan Soçi Mutabakatı'nın ayrıntılarının açıklanmasından sonra gelmesi dikkat çekti.
 
Soçi Mutabakatı gereğince "Amerika Birleşik Devletleri'nin desteklediği bölücü terör örgütü YPG/PKK, Türkiye sınırı boyunca 30 kilometre derinliğe çekilecek". 
 
Amerika'nın aynı zamanda bölgedeki askerlerini çekerken Deyrizor'daki petrol kuyularının bulunduğu bölgede 200 civarında asker bırakması konuşuluyor.

Yorumlar (0)