Sızma yapan 18 Husi milis öldürüldü

Yemen'de askeri bölgeye sızmaya çalışan 18 Husi milis, Yemen askerleri tarafından öldürüldü.

DÜNYA 17.02.2020, 08:59
Sızma yapan 18 Husi milis öldürüldü

Yemen'in kuzeyindeki Cevf kentinde, bir askeri bölgeye sızma girişiminde bulunan silahlı 18 Husi milisin öldürüldüğü kaydedildi.

Yemen hükümetine bağlı SABA haber ajansının bir askerî kaynağa dayandırdığı haberde, sızma girişiminde bulunan Husi milislerin 18'inin girişim sırasında ölü ele geçirildiğini, sızma girişiminin ardından birkaç milisin de yaralı olarak yakalandığı bildirildi.

Tornado düşürülmüştü

Yemen hükümetini destekleyen Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki Arap koalisyonuna ait Tornado savaş uçağı geçen cumartesi günü Cevf vilayetinde İran'ın desteklediği Husiler tarafından düşürülmüştü.

Halkın gece Cevf vilayetine bağlı El-Maslub ilçesinde düşürülen savaş uçağının enkazı etrafında toplandığı sırada, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyon güçlerine ait savaş uçakları hava saldırısı gerçekleştirmiş ve bu saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti.

Söz konusu gelişmeye ilişkin Husilerden henüz bir açıklama yapılmazken, Suudi Arabistan ve beraberindeki Arap ülkeleri ile İran'ın taraf olduğu Yemen'de uzun süredir siyasi istikrarsızlık hüküm sürüyor.

Yemen'de İran destekli Husiler, 2014 yılının Eylül ayından bu tarafa Yemen'in başkenti Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise 2015 yılının Mart ayından bu tarafa Husilere karşı Yemen hükümetine destek sağlıyor.

Yorumlar (0)