Sisi: Fransız mallarını boykot edenleri tutuklayın!

Fransız mallarına yönelik boykot çağrısında bulunan Mısırlı Alim Mustafa el-Adavi'nin tutuklandığı öğrenildi. 

DÜNYA 05.11.2020, 09:54
Sisi: Fransız mallarını boykot edenleri tutuklayın!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sık sık İslam'ı hedef alması krize neden olmuştu. İslam'ın dünyanın birçok yerinde krize neden olduğunu iddia eden Macron, başörtüsünün provokasyon malzemesi olarak kullanıldığını ileri sürmüştü. Macron, aşırılıkçılık ile mücadele altında İslam düşmanlığı yapmış, ülkesinde yaşayan Müslümanları hedef göstermiş ve söz konusu dini "dünya sorunu" olarak nitelendirmişti.

Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed'e yönelik skandal karikatürleri de devlet binalarına yansıtılmış, Macron bu durumu "düşünce özgürlüğü" olarak nitelendirmiş, bunun üzerine İslam dünyasından Fransız mallarına yönelik boykot kararı gelmişti.

Türkiye, Kuveyt, Sudan, Fas, Katar, Cezayir ve Filistin gibi ülkelerde Fransız mallarına yönelik boykot uygulanmaya başlanmıştı. 

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Macron'un Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed'e yönelik çirkin karikatürlerini "düşünce özgürlüğü" kapsamında değerlendirmesine tepki göstermiş, fakat Fransız mallarına yönelik boykot çağrılarına karşı çıkmıştı. 

Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Fransa ile sahip olduğu ilişkileri koruyabilmek için ülkesinde Fransız mallarına yönelik boykot çağrılarına son verilmesini istedi. 

Bunun üzerine Fransız mallarına yönelik boykot çağrısında bulunan Mısırlı Alim Mustafa el-Adavi'nin tutuklandığı öğrenildi.

Yorumlar (0)