Sisi'den, oğlunun haber yapan gazetecilere baskın!

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, oğlu Mahmut es-Sisi hakkında haber yapan internet sitesine operasyon yaptırdı.

DÜNYA 25.11.2019, 11:59
Sisi'den, oğlunun haber yapan gazetecilere baskın!

Kendisini göreve getiren Mısır'ın seçilmiş ilk ve tek cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ihanet ederek 2013 yılında darbe ile alaşağı eden ve cunta yöntemiyle kendini seçtirerek seçilmiş cumhurbaşkanı rolü oynayan darbecibaşı Abdülfettah Sisi, basına dün gece bir darbe daha vurdu.

Televizyon, gazete, dergi gibi muhalif kitle iletişim araçlarını bir bir kapatan cuntacı Abdülfettah Sisi, internet üzerinden yayın yapan birkaç muhalif ve bağımsız medya platformlarını da susturmaya çalışıyor.

Bu platformlardan biri olan muhalif Mada Masr internet sitesinde darbeci Abdülfettah Sisi'nin oğlu ile ilgili bir haber yapılması, cuntanın merkezi hâline gelen Kahire yönetimini harekete geçirdi. Polis gazeteye gece yarısı baskın yaparak çok sayıda editör ve gazeteciyi terör suçlusu gibi gözaltına aldı.

Bir süre önce baş darbeci Abdülfettah Sisi'nin oğlu Mahmut es-Sisi ile ilgili bir haber yayınlayan internet sitesine dün geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. "Mısır'ın istihbarat biriminde üst düzey pozisyonda yer alan Mahmut es-Sisi'nin, Mısır'ın Rusya'daki diplomatik ekibine gönderildiğine ve rejim içerisinde gözden düştüğüne" dair bir haber yayınlayan siteye dün yapılan operasyon sonrasında çok sayıda gazeteci gözaltına alındı.

Gözaltı sayısı 4

3 saat süren operasyon sırasında sitenin yayın yönetmeni Lina Attalah ve iki kıdemli editörü Rana Memduh ve Muhammed Hamama da gözaltına alındı. Uluslararası basından Shadi Zalat isimli bir diğer editörün de önceki gün gözaltına alındığı belirtildi.

Mada Masr isimli muhalif internet haber sitesine, sosyal medya ve bazı uygulamalar aracılığıyla girilebildiği vurgulanırken, operasyon sırasında ofiste olan Yasmin El-Rifaie şu bilgileri aktardı:
"Operasyon sırasında biz ofisteydik. Binaya giren 9 silahlı adamdan hiçbiri kimliklerini bize göstermedi ve söylemedi. Bu çok korkunçtu. Çünkü hem adamlar çok iriydi hem de çok agresif bir şekilde hareket edip etrafa saldırıyorlardı. Hızla ofisin içine yayılıp telefon ve dizüstü bilgisayar olarak ne varsa alıp götürdüler."

Yorumlar (0)