Sisi'den karikatürlere tepki: 1.5 milyar insanın da duyguları ve hakları var!

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Fransız Cumhurbaşkanı Macron'un Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri sahiplenmesine tepki gösterdi.

DÜNYA 28.10.2020, 23:35
Sisi'den karikatürlere tepki: 1.5 milyar insanın da duyguları ve hakları var!

Fransa’nın Hazreti Muhammed’e dair hakaret içeren karikatürlere sahip çıkmasına bir tepki de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi’den geldi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi yapmış olduğu açıklamada 1,5 milyarın üzerinde Müslümanı rencide ediyorsa ifade özgürlüğünün durması gerektiğini kaydetti.

“Bütün terör ve şiddet olaylarını reddediyoruz”

Sisi, öte yandan, dinsel imge, din ve ikonları savunmak için her kimden gelirse gelsin şiddet ve terörizmi reddettiklerini de sözlerine ekledi.

“Bizim de duygularımızın incinmemesine hakkımız var”

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un “Fransa karikatürlerden vazgeçmeyecek” açıklamasının ardından kimi yerel yönetimler tarafından da belediye binalarına karikatürler yansıtılmıştı.

Müslüman ülkelerde başlamış olan Fransa karşıtı dalga, Fransız mallarını boykotu da içerirken Sisi konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bizim de haklarımız ve duygularımız var. Değerlerimizin incinmemesine hakkımız var.

Eğer ki birilerinin düşüncelerini açıklama gibi bir özgürlüğü varsa, bence bu 1.5 milyardan çok insanın hislerini rencide etme sınırına geldiğinde durur.”

Yorumlar (0)